Contact Spoed
Tekstgrootte

Navigatie

Eén van mijn talenten is dat ik altijd kans zie te verdwalen. Hoe goed ik voor vertrek de kaart ook bestudeer, het lukt me prima de verkeerde afslag te nemen. Elke autorit tel ik dan ook de zegeningen van de apps die me, zonder al te veel moeite, op mijn bestemming brengen. Al lukt het me zelfs dan om af en toe een afslag te vroeg of te laat te nemen.

Profiteer ervan

Reizen per auto is door die hulpmiddelen een heel stuk aangenamer geworden. Maar sinds m’n fietsende zwager een flinke boete kreeg omdat hij van plan was op z’n mobiel te kijken (hij haalde het ding uit z’n zak om aan de kant van de weg te kijken waar hij naartoe moest), durf ik op de fiets mijn mobiel niet meer te gebruiken. 

Ook tijdens onze wandelingen moet ik het, buiten bereik van zendmasten, doen zonder mobiel. Ik heb mezelf daarom getrakteerd op een sporthorloge. Naast de talloze functies, die ik nooit zal gebruiken, kan dat horloge me overal de weg wijzen. 

“Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.”

Paden waarvan de het bestaan niet wisten

De eerste wandeling liet ik het horloge de route bepalen. Ik moest aangeven in welke richting we zouden wandelen en hoe lang we op pad wilden, het horloge deed de rest. De eerste kilometer was, met alle knopjes met meerdere functies, nog even zoeken, maar al snel leidde het horloge ons langs een mooie route. 

Tot onze  grote verbazing kwamen we, in onze eigen woonplaats, op prachtige paden waarvan we het bestaan niet wisten. Aan het begin van het mooiste stuk twijfelden we even, “zou dit echt de bedoeling zijn?” Gelukkig volgden we de aanwijzingen, we kwamen op een prachtig pad.

Wat een rust

Hoe is het mogelijk dat we hier nooit eerder zijn geweest? Tja, hoe is het mogelijk dat we in ons leven zo vaak in oude sporen blijven hangen terwijl er zoveel mooiere wegen zijn? 

Hoe heilzaam kan het zijn om je op nieuwe wegen te laten leiden. Wie weet wat voor moois je dan gaat ontdekken. Ook als dominee blijft het lastig te luisteren naar de routeaanwijzingen van mijn Gids. Het blijft aantrekkelijk mijn eigen wegen te kiezen, maar toch… 

Wat een rust dat, hoe vaak ik ook afslagen mis, Hij me tot mijn bestemming leidt.