Contact Spoed
Tekstgrootte

Rustgevende muziek, gedimd licht

Als kraamverzorgende werk ik op alle afdelingen van het Moeder en Kind centrum en dat doe ik met veel plezier. Maar een badbevalling blijft toch wel erg bijzonder.

Soms is het een wens die in vervulling komt voor aanstaande ouders. Vaak komen ze dan van tevoren al even naar de suite met het bevalbad kijken. “Wat is het een groot bad, krijg ik dan te horen. Bij zo’n groot en luxe bad hoort natuurlijk wel champagne”. Ik vertel de aanstaande ouders dan dat ze er hun eigen feestje van mogen maken. Met rustgevende muziek, gedimd licht. Het is hún moment. 

In het bad is meer dan genoeg ruimte voor de partner, die uiteraard zwemkleding draagt. En als het moment eenmaal daar is, kan de partner op een soort zitje gaan zitten, om het kindje aan te pakken  als het geboren wordt. Dat is zo prachtig om te zien. 

Ik vind het heel bijzonder dat ik aanwezig mag zijn bij iets wat eigenlijk zó privé is. Ook al zorgt het soms wel eens voor blozende wangen. Bijvoorbeeld als ik net binnenkom als de partner zich staat uit te kleden. Maar de ontspannen sfeer die je ervaart als je de suite binnenloopt, maakt ook van dit soort situaties ontspannen momenten.Karin Witkamp