Contact Spoed
Tekstgrootte

Zo'n mooie baan wil toch iedereen?

“Wow!
Dit is het eerste woord wat in mij op komt als ik terug denk aan de avonddienst die ik net achter de rug heb."

Opleiding tot obstetrie verpleegkundige

Ik ben Marielle, 27 jaar, en werk nu sinds 2 maanden op het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. 

Ik ben aan het voorwerken voor de opleiding tot obstetrie verpleegkundige.

Het werk is zo veelzijdig

Zonder ziekenhuis ervaring kwam ik een jaar geleden Ikazia binnen en heb 10 maanden ervaring opgedaan op de afdeling orthopedie. Daarnaast ben ik al snel een dag gaan meelopen in het Moeder en Kind Centrum en dit vond ik echt geweldig! Het werk is zó veelzijdig. 

Bijzonder om al die ongeboren baby's te voelen

Afgelopen weken heb ik vooral voor zieke zwangere patiënten gezorgd; metingen, observaties, medicatie, onderzoeken en CTG’s maken. Met mijn handen voel ik eerst aan de buik waar de baby ligt zodat ik weet waar het CTG apparaat geplaatst wordt. Wat bijzonder om al die ongeboren baby’s te voelen.

Nu richt ik mij meer op kraamvrouwen en baby’s; metingen, luiers verschonen, bloedsuikercontroles, badderen/douchen enz. In december richt ik mij op barende vrouwen zodat ik alle patiënt categorieën behandeld heb in mijn voorwerk periode. Maar soms, als het rustig is op de afdeling, ga ik stiekem al bij een bevalling mee kijken/oefenen, zoals vanavond.

"Zo'n mooie baan wil toch iedereen?"

De baby vond de bevalling niet zo leuk meer. Er kwamen steeds meer “witte jassen” de kamer op. De vacuümpomp kwam aan bod, zonder succes. Uiteindelijk zijn we snel naar de OK gespoed en is daar na een paar spannende minuten een prachtig jongetje geboren, die het na wat hulp super doet. 

Wat een spanning en zenuwen heb ik gevoeld toen ik dit alles vanaf de zijlijn aanschouwde, maar bovenal: wat een kick toen ik 2 uur later een stralende moeder aan het helpen was haar kerngezonde zoon aan de borst te leggen. Weer helemaal in mijn element! Zo’n mooie baan wil toch iedereen?!