Contact Spoed
Tekstgrootte

"Ik kon weer wandelen met mijn zoontje in het park"

Elif Yuksel was in behandeling bij het bekkenbodemcentrum van Ikazia vanwege bekkeninstabiliteit tijdens en na haar derde zwangerschap. “Fysiotherapie in de buurt hielp niet maar bij Ikazia ben ik heel goed geholpen."

”Elif komt regelmatig in het Ikazia Ziekenhuis als ze meegaat met familie of vrienden als tolk. “Er heerst een huiselijke sfeer, ik voel me hier echt op m’n gemak. Er wordt goed geluisterd, de omgang is prettig en het personeel heeft altijd een glimlach.”

Bekkenproblemen

Op een gegeven moment werden de bekkenproblemen te erg om nog door te gaan, vertelt Elif. “Ik had veel moeite met lopen, gaan zitten, van bed komen, het huishouden doen. Even weggaan met de kinderen ging ook heel moeilijk. M’n dochtervan elf jaar heeft me goed geholpen. Daarnaast sprong mijn man bij en kreeg ik huishoudelijke hulp van mijn buurvrouw.”

“De fysiotherapeut deed alle oefeningen goed voor.”

Bekkenbodemfysiotherapeut

De eerste afspraak had Elif met bekkenbodemfysiotherapeut Dorien van den Berg. “We bespraken de vragenlijst die ik toegestuurd had gekregen. Het was ook nuttig voor mij om alles nog eens op een rijtje te zetten. De fysiotherapeut luisterde goed en dacht met me mee. Wat ik heel netjes vond is dat ze een paar keer om toestemming vroeg. “Mag ik vragen naar.. en “Vind je het goed als.. .” De bekkenbodem is een intiem gebied en sommige vragen zijn heel persoonlijk. De manier waarop ze hiermee omging vond ik erg prettig.

Behandeling

Bekkeninstabiliteit kan goed behandeld worden met fysiotherapie. De behandeling sloeg bij Elif goed aan. “Ik vond het handig dat de oefeningen allemaal goed werden voorgedaan. Zo was het duidelijk wat ik moest doen, ook thuis. Na de tweede behandeling voelde ik me al een stuk leniger en soepeler en kon ik bijvoorbeeld weer een stukje wandelen met mijn zoontje in het park. Hij was zó blij en ik ook. Ik dacht zelfs alweer na over het boeken van een vakantie met ons gezin. Met mijn jongste dochtertje, bij wie ik zoveel last had van bekkeninstabiliteit, gaat het trouwens ook goed. Ze is wel onder behandeling van de kinderarts vanwege maagreflux.”

Uroloog

Elif had ook last van een terugkerende blaasontsteking. Hiervoor werd zij doorverwezen naar uroloog dokter Kats. “Een aardige man, niet zo’n dokter waar je tegenop kijkt. Hij had allemaal stempels op zijn bureau liggen en ik vroeg of hij die spaarde. Zoiets zou ik nooit zeggen als ik me niet op m’n gemak voel. Voor de blaasontsteking kreeg ik een kuur en die heeft goed geholpen. Al met al ben ik heel tevreden over mijn behandeling. In Ikazia was het zoals altijd, maar ik had niet verwacht dat ik zó goed geholpen kon worden.”