Contact Spoed
Tekstgrootte

Bekkenbodemcentrum

De meeste klachten van de bekkenbodem hebben te maken met incontinentie of verzakkingen. Maar u kunt ook in ons bekkenbodemcentrum terecht voor:

  • Terugkerende blaasontstekingen;
  • Pijn bij het vrijen;
  • Moeizame stoelgang

Wanneer uw huisarts beslist dat u specialistische zorg nodig heeft, wordt u verwezen naar een specialist in het Ikazia Ziekenhuis. Ons team van specialisten, bestaat uit urologen, gynaecologen, MDL-artsen, chirurgen en BFT-specialisten. Onze specialisten nemen de tijd om naar uw zorgen te luisteren en u te voorzien van de beste zorg op maat.

Intake en inwendig onderzoek met zorgvuldigheid

Bij Ikazia begrijpen we dat elke patiënt uniek is. Onze specialisten voeren een intake uit, waarbij uw medische geschiedenis en huidige klachten zorgvuldig worden bekeken. Wanneer dit nodig is wordt er een inwendig onderzoek uitgevoerd om een volledig beeld van uw gezondheidssituatie te krijgen. Ons doel is om u de meest precieze diagnose en effectieve behandeling te bieden.

Efficiënte planning van vervolgonderzoeken

Na het consult en eventuele inwendige onderzoeken, plannen we vervolgonderzoeken wanneer dit nodig is. We streven ernaar om vervolgstappen snel en soepel te laten verlopen, zodat u de juiste behandeling op het juiste moment krijgt.

Korte lijnen naar andere specialisten

Dankzij onze korte lijnen tussen verschillende specialisten kunnen we snel overleggen en gezamenlijk beslissingen nemen om u de best mogelijke zorg te bieden. Dit vindt plaats tijdens maandelijkse overlegmomenten waarin al onze specialisten samenkomen om casussen te bespreken en ervaringen te delen.

PTNS bij urine-incontinentie en fecale incontinentie (ontlastingsverlies)

Voor patiënten die worstelen met urine-incontinentie en fecale incontinentie, bieden wij PTNS aan binnen ons Bekkenbodemcentrum.

Wat is PTNS?

PTNS staat voor Percutaneous Tibial Nerve Stimulation, en het is een behandeling die gericht is op het verminderen van ongewenste prikkelingen in het kleine bekken. Deze innovatieve aanpak richt zich specifiek op de onderbeenzenuw, die in verbinding staat met belangrijke organen zoals de blaas, endeldarm en de sluitspier.

Hoe werkt het?

Tijdens de PTNS-behandeling wordt de onderbeenzenuw gestimuleerd met behulp van een naald die door de huid gaat (percutaneous). Dit stimuleren gebeurt door middel van een elektrisch signaal dat vanuit de onderbeenzenuw naar de zenuwen in het kleine bekken wordt gestuurd. Op deze manier blokkeren we ongewenste prikkels en verminderen we uw klachten.


Wat betekent dit voor u?

Wij begrijpen dat urine- en fecale incontinentie impact kunnen hebben op uw dagelijks leven. Met PTNS bieden we een effectieve oplossing om uw klachten te verminderen en uw kwaliteit van leven te verbeteren. Ons team van specialisten staat klaar om u te begeleiden.

Let op! Voor een afspraak heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist nodig.

Algemene folders