Contact Spoed
Tekstgrootte

Bodeker, mw. C. (Chelsea)

Verpleegkundig specialist
BIG nummer: 79921469930

Aandachtsgebieden:
- Hematologie;
- Palliatieve zorg;
- AYA.

Werken bij Ikazia

Sinds juni 2021 ben ik werkzaam in het Ikazia Ziekenhuis als verpleegkundig specialist voor de vakgebieden hematologie en palliatieve zorg.

Als verpleegkundig specialist ben ik opgeleid om zelfstandig medische taken van de arts over te nemen. U kunt mij tegenkomen op de polikliniek oncologie/hematologie, waarbij ik patiënten met verschillende hematologische ziekten behandel en begeleid. Gevolgen van de ziekte en behandeling staan hierin centraal; zowel op lichamelijk, psychisch als sociaal vlak. Daarnaast voer ik beenmergpuncties uit tijdens het verrichtingenspreekuur. Als verpleegkundig specialist werk ik hierin nauw samen met de hematologen.

Naast mijn werkzaamheden binnen de hematologie, ben ik ook kernlid van het palliatief team binnen het Ikazia Ziekenhuis. Hierin geef ik behandeling en begeleiding aan patiënten die niet meer kunnen genezen. Wanneer er in de kliniek/polikliniek palliatieve vraagstukken bij patiënten/zorgverleners zijn, komen wij als team langs om advies te geven. Als verpleegkundig specialist werk ik hierin nauw samen met de medisch specialisten van het palliatief team. Ook als een ziekte niet meer beter kan worden, kunnen wij in Ikazia nog veel betekenen. Wensen, verwachtingen en onzekerheden van de patiënt en naasten staan hierin centraal.

Opleiding

Ik heb in 2016 mijn opleiding tot verpleegkundige afgerond, waarna ik gedurende vijf jaar werkzaam ben geweest in het Erasmus MC (Daniel den Hoed – Hoofdlocatie) kliniek Hematologie. Hier heb ik mijn specialisatie tot oncologie en hematologie verpleegkundige behaald en gewerkt als senior oncologie-hematologie verpleegkundige waarin ik ruime ervaring opgedaan heb in het uitvoeren van diverse stamceltransplantaties en intensieve chemokuren.

In 2021 ben ik in het Ikazia ziekenhuis gestart aan de opleiding “Master Advanced Nursing Practice” aan de Hogeschool Rotterdam, die ik in juli 2023 heb afgerond. Voor mijn masterthese heb ik onderzoek gedaan naar de ervaringen van hematologische patiënten en naasten over de continuïteit van zorg in het autologe stamceltraject. De combinatie van medische taken en mijn achtergrond als oncologie-hematologie verpleegkundige met ervaring in de academische setting maakt dat ik van het hele zorgproces op de hoogte ben. Dit zorgt ervoor dat ik als verpleegkundig specialist weet wat iemand kan verwachten en de patiënt daarbij kan begeleiden.

Werkzaamheden

Polikliniek hematologie, polikliniek palliatieve zorg, consultatieteam palliatieve zorg, AYA- team.