Contact Spoed
Tekstgrootte

Ralph Moelker

Specialist cosmetische pigmentatie

Aandachtsgebied:
Huidpigmentatie o.a. tepel tatoeage.

Ralph Moelker

Mijn naam is Ralph Moelker en ik werk van jongs af aan bij Tattoo Bob in Rotterdam. Het vak pigmenteren heb ik van mijn vader, Bob Moelker, geleerd. Hij hield zich vroeger, samen met prof. dr. Stolz, al bezig met huidpigmentatie's en de contra-indicaties.

Het vak rondom tatoeages blijft zich ontwikkelen. In samenwerking met de GGD Rotterdam heb ik een adviserende rol gehad in het samenstellen van tatoeage richtlijnen op landelijk en Europees niveau.

Werken bij Ikazia

In 2019 ben ik benaderd door dokter Van der Avoort voor het pigmenteren van de tepel (areola). Sindsdien werk ik samen met het team van afdeling Plastische Chirurgie in het Ikazia Ziekenhuis waarbij we zoveel mogelijk zorg uit handen nemen van de patiënten.

We behandelen ondertussen mensen uit het hele land. Het geeft mij veel voldoening om mensen te kunnen helpen in dit proces. Het afsluiten van de hele behandeling is voor patiënten belangrijk. Ik voel me bevoorrecht om het team van de polikliniek Plastische Chirurgie op dit gebied te kunnen versterken.

Ambities

Mijn ambitie is om bij ieder persoon met een wens voor een tepeltatoeage een tepel met een realistisch uiterlijk te creëren. Hierbij vind ik het belangrijk dat de pigmentatie met de tijd niet vervaagt.

Ik wil deze vorm van zorg beter op de kaart zetten in Nederland. De behandeling zou door ziekenhuizen en zorgverzekeringen als noodzakelijke zorg moeten worden gezien. En de patiënten moeten kunnen uitgaan van een kwalitatief goede tepelhofpigmentatie.

Meer informatie vind je op de website van TB Medical.