Contact Spoed
Tekstgrootte

Slotboom, mw. E.W.

Physician Assistant (PA)
BIG nummer: 49914759581

Aandachtsgebieden:

- Complexe wondzorg;
- Coördinator tatoeage (dermatografie) na een borstreconstructie;
- Coördinator ontwikkeling patiënten informatie (onder andere folders) Plastische Chirurgie.

Werken bij Ikazia

Mijn naam is Eva Slotboom en ik werk sinds 2017 in het Ikazia ziekenhuis als Physician Assistant (PA) op de afdeling Plastische Chirurgie.

Als PA ben ik opgeleid om zelfstandig medische taken van de arts over te nemen. U kunt mij tegenkomen op de polikliniek waar ik klachten in kaart breng en een behandelplan maak. Daarnaast voor ik medische ingrepen uit tijdens het verrichtingenspreekuur. Verder zie ik op het spreekuur veel patiënten tijdens de eerste controle afspraak na een operatie. Als physician assistant werk ik veel samen met de plastisch chirurg, maar heb ik vaak meer tijd om dingen uit te leggen. Meer informatie over mijn functie leest u in deze folder.

Op de polikliniek ben ik ook het aanspreekpunt voor patiënten die in aanmerking komen voor de dermatografie (tatoeage) na een borstreconstructie of –operatie. Voor deze behandeling werken wij samen met TB Medical. Ralph Moelker doet deze behandelingen op de polikliniek in het Ikazia ziekenhuis.

Opleiding

Ik heb de opleiding HBO- verpleegkunde gevolgd op de Hogeschool in Rotterdam. In de periode 2011 tot 2015 heb ik als verpleegkundige gewerkt op de verpleegafdeling Plastische Chirurgie. In 2014 heb ik de opleiding tot wondverpleegkundige afgerond aan de Zorgacademie van het Erasmus MC.

Na deze opleiding heb ik twee jaar bij het Wondexpertise Centrum in het Erasmus MC gewerkt. Hier was ik onder andere verantwoordelijk voor het bepalen van het wondbeleid bij complexere wondzorg. Daarnaast was ik betrokken bij het ontwikkelen van onderwijs en het uitvoeren van onderzoeken.

In februari 2020 heb ik na 2,5 jaar de master Physician Assistant aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. De combinatie van medische taken en mijn achtergrond als (wond)verpleegkundige maakt dat ik van het hele zorgproces op de hoogte ben. Dit zorgt ervoor dat ik als physician assistant goed weet wat iemand kan verwachten en de patiënt daarbij kan begeleiden.

Plastische Chirurgie

Het specialisme plastische chirurgie is heel divers en de leeftijd van de patiënten varieert tussen de 0 en 100 jaar. Het omvat naast de algemene plastische chirurgie ook (reconstructie) borstchirurgie, aangezichtschirurgie in verband met kwaadaardige afwijkingen en hand- en pols problemen.

Het ondersteunen van de patiënt tijdens dit proces gaat alleen door middel van samenwerking. De patiënt staat hier altijd op de eerste plek.

Kwaliteit en nascholing

  • BIG-registratie sinds februari 2020;
  • Lid van het openbaar kwaliteitsregister van de beroepsvereniging NAPA.

“Deze registratie geeft aan dat de PA actuele kennis en vaardigheden heeft en conform de norm van de beroepsgroep investeert in het verwerven van kennis en vaardigheden die van invloed zijn op de kwaliteit van zijn/haar werk (NAPA, 2020).”