Contact Spoed
Tekstgrootte

Slotboom, mw. E.W.

Physician Assistant (PA)
BIG nummer: 49914759581

Aandachtsgebieden:

-Complexe wondzorg;
-Ontwikkelen van patiënten- folders;
-Aandachtsvelder voor de organisatie van pigmentatie na een borstreconstructie.

Werken bij Ikazia

Mijn naam is Eva Slotboom en ik werk sinds mei 2017 in het Ikazia ziekenhuis als Physician Assistant (PA) Plastische Chirurgie. 

Als PA ben ik opgeleid om zelfstandig medische taken van de arts over te nemen. U kunt mij daarom tegenkomen op de polikliniek waar ik klachten in kaart breng en een behandelplan opstel of tijdens het verrichtingenspreekuur waar ik medische ingrepen uitvoer. 

Ik werk onder supervisie van een plastisch chirurg wat betekent dat ik bij ingewikkelde ziektes of ingrepen altijd een arts kan raadplegen.

Opleiding

Ik heb de opleiding HBO- verpleegkunde gevolgd op de Hogeschool in Rotterdam. In de periode 2011 tot 2015 ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige op de afdeling Plastische Chirurgie. In 2014 heb ik de ondertussen de opleiding tot wondverpleegkundige afgerond aan de Zorgacademie van het Erasmus MC. 

Na het voltooien van deze opleiding heb ik twee jaar bij het Wondexpertise Centrum in het Erasmus MC gewerkt. Hier was ik onder andere verantwoordelijk voor het bepalen van het wondbeleid bij complexere wondzorg.

In februari 2020 heb ik na 2,5 jaar de master Physician Assistant aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. De combinatie van medische taken en mijn achtergrond als (wond)verpleegkundige maakt dat ik het hele zorgproces ken. Dit zorgt ervoor dat ik als physician assistant hoge kwaliteit van zorg kan leveren.

Plastische Chirurgie

Het specialisme plastische chirurgie is heel divers en de leeftijd van de patiënten varieert tussen de 0 en 100 jaar. Het omvat naast de algemene plastische chirurgie ook (reconstructie) borstchirurgie, aangezichtschirurgie in verband met kwaadaardige afwijkingen en hand- en pols problemen. 

Het ondersteunen van de patiënt tijdens dit proces gaat alleen door middel van samenwerking. De patiënt staat hier altijd op de eerste plek.

Kwaliteit en nascholing

  • BIG-registratie sinds februari 2020;
  • Lid van het openbaar kwaliteitsregister van de beroepsvereniging NAPA

“Deze registratie geeft aan de PA over actuele kennis en vaardigheden beschikt en conform de norm van de beroepsgroep investeert in het verwerven van kennis en vaardigheden die van invloed zijn op de kwaliteit van zijn/haar werk (NAPA, 2020).”