Contact Spoed

Slotboom, mw. E.W.

Physician Assistant (PA)

Mijn naam is Eva Slotboom en sinds mei 2017 ben ik werkzaam in het Ikazia Ziekenhuis als Physician Assistant in opleiding.

Als physician assistant neem ik medische taken over van de plastisch chirurg. U kunt mij daarom tegenkomen op de polikliniek, tijdens het verrichtingenspreekuur of op de operatiekamer waar ik de plastisch chirurg assisteer tijdens de ingreep.

Opleiding

Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam als HBO-verpleegkundige. In de periode 2011 tot 2015 ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige op de afdeling Plastische Chirurgie. 

De combinatie van de medische zorg rondom dit specialisme en de verpleegkundige taken voor de patiënt heeft mij altijd aangetrokken.

De opleiding tot wondverpleegkundige was mijn eerste stap om mij verder te ontwikkelen in het medische gedeelte van de plastische chirurgie. Na het voltooien van deze opleiding heb ik twee jaar bij het Wondexpertise Centrum in het Erasmus MC gewerkt. 

Hier was ik onder andere verantwoordelijk voor het bepalen van het wondbeleid bij complexere wondzorg.

Plastische Chirurgie

Het specialisme plastische chirurgie is zeer divers. Het omvat naast de algemene plastische chirurgie ook reconstructies bij patiënten met borst- of huidkanker en hand- en polsklachten. 

Door mijn huidige opleiding tot physician assistant en mijn achtergrond als (wond)verpleegkundige heb ik veel ervaring in het gehele zorgproces. Het ondersteunen van de patiënt tijdens dit proces gaat alleen door middel van samenwerking. 

De patiënt staat hier altijd op de eerste plek.

Aandachtsgebieden

  • Complexe wondzorg