Contact Spoed
Tekstgrootte

Hematologie

Op de afdeling hematologie werken artsen die zich hebben gespecialiseerd in de behandeling van goedaardige of kwaadaardige bloedziekten. Deze artsen heten hematologen.

De afdeling hematologie maakt deel uit van de afdeling oncologie van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

Hematologieverpleegkundige

Op de polikliniek werken ook hematologieverpleegkundigen. Dit zijn verpleegkundigen die zijn gespecialiseerd in het begeleiden van patienten met bloedziekten. 

De verpleegkundigen werken nauw samen met de hematologen. Om u de beste zorg te bieden, is er een gekoppeld spreekuur. Dit betekent dat u eerst naar de hematoloog gaat en aansluitend op spreekuur bij de hematologieverpleegkundige.

Samenwerking en nieuwe ontwikkelingen

Op de afdeling volgen wij nieuwe ontwikkelingen op de voet en werken nauw samen met het Erasmus MC. 

Er wordt geparticipeerd in studies van de HOVON (Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland) en studies in Internationaal verband.

Medicatie wordt eventueel in een zogenaamd Named Patiënt Protocol gegeven. Dure geneesmiddelen kunnen worden voorgeschreven.

Goede bloed- en lymfklierkankerzorg

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een groen lintje voor de bloed- en lymfklierkanker gekregen. Dit betekent dat de hematologie voldoet aan de richtlijnen voor bloed- en lymfklierkankerzorg van de kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Algemene folders