Contact Spoed

Apotheek

Tijdens uw opname in het Ikazia Ziekenhuis krijgt u uw medicijnen via de ziekenhuisapotheek. Samen met de artsen en verpleegkundigen zorgen de apothekers ervoor dat u de juiste medicijnen op het juiste tijdstip krijgt.  

Controle

Al uw recepten die via uw arts bij de apotheek binnenkomen, worden gecontroleerd. De apotheker kijkt of de hoeveelheid klopt en of de verschillende medicijnen samen gegeven kunnen worden. Soms kan in overleg met uw arts voor een ander medicijn met dezelfde werking worden gekozen.

Advies

De ziekenhuisapotheek geeft ook advies. De apotheker kan uw arts adviseren bij het maken van een keuze voor de juiste medicijnen. En de apothekersassistenten adviseren de verpleegkundigen als zij vragen hebben over het juiste gebruik van de medicijnen.

Maar ook u kunt als patiënt vragen stellen aan de ziekenhuisapotheker. 

Overzicht medicijngebruik

Voor uw veiligheid is het erg belangrijk dat wij weten welke medicijnen u gebruikt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Bij uw opname moet u daarom alle medicijnen meenemen die u thuis gebruikt. U kunt hier ook een lijstje van maken.

De apothekersassistent zal de medicijnen die u thuis gebruikt met u bespreken. Dit gebeurt bij een geplande (dag)opname in het ziekenhuis maar ook als u zich via de spoedeisende hulp meldt. Hierdoor kan de arts de juiste medicijnen invoeren in uw elektronisch patiëntendossier.

Let op: U krijgt alleen medicijnen uit de ziekenhuisapotheek als u bent opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis. Als u niet bent opgenomen, moet u naar uw eigen apotheek om uw medicijnen te halen.

Kijk voor meer informatie en voorlichtingsfilms over medicijngebruik in het ziekenhuis op de website van de NVZA.