Contact Spoed
Tekstgrootte

Apotheek

De goede medicijnen op het moment dat u ze nodig heeft

Tijdens uw opname in het Ikazia Ziekenhuis krijgt u uw medicijnen via de ziekenhuisapotheek. Samen met de artsen en verpleegkundigen zorgen de ziekenhuisapothekers ervoor dat u de goede medicijnen krijgt op het moment dat u ze nodig heeft.

Recepten controleren

Al uw recepten die via uw arts in Ikazia bij de ziekenhuisapotheek binnenkomen, worden gecontroleerd. De ziekenhuisapotheker kijkt of de hoeveelheid klopt en of de verschillende medicijnen samen gegeven kunnen worden. 

Soms kan in overleg met uw arts een ander medicijn worden gekozen die hetzelfde werkt.

Advies over het gebruik van medicijnen

De ziekenhuisapotheek geeft ook advies. Zo kan de ziekenhuisapotheker uw arts adviseren bij het maken van een keuze voor de goede medicijnen. En de apothekersassistenten adviseren de verpleegkundigen als zij vragen hebben over hoe ze de medicijnen moeten gebruiken.

Ook u kunt als patiënt vragen stellen aan de ziekenhuisapotheker.

Overzicht van uw medicijnen

Voor uw veiligheid is het erg belangrijk dat wij weten welke medicijnen u gebruikt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Bij uw opname moet u daarom alle medicijnen meenemen die u thuis gebruikt. U kunt hier ook een lijstje van maken of een overzicht aanvragen bij uw eigen apotheek.

De apothekersassistent zal de medicijnen die u thuis gebruikt met u bespreken. Dit gebeurt bij een geplande (dag)opname in het ziekenhuis maar ook als u zich via de Spoedeisende Hulp meldt. Zo kan de arts de goede medicijnen invoeren in uw digitaal patiëntendossier.

U krijgt alleen medicijnen uit de ziekenhuisapotheek als u bent opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis. Als u niet bent opgenomen, kunt u met een recept van uw arts naar de poliklinische apotheek om uw medicijnen te halen.

Kijk voor meer informatie en voorlichtingsfilms over medicijngebruik in het ziekenhuis op de website van de NVZA.

Telefoonnummer
010- 290 2450
Spreekuren
Maandag t/m Vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (43)

Algemene folders