Contact Spoed

Reumatologie

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een triage polikliniek reumatologie. Een triage polikliniek is bedoeld om vast te stellen wat de oorzaak is van uw gewrichtsklachten.

Klachten

U kunt terecht bij de polikliniek Reumatologie met:

  • klachten van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen en botten) waarvoor u door de huisarts doorverwezen wordt.

Eerste bezoek

De reumatoloog vraagt u, om uw klachten te omschrijven en stelt aanvullend vragen. Deze vragen zijn bedoeld om een goed beeld te krijgen van de ziekte en de mogelijke oorzaken daarvan. Aansluitend volgt een lichamelijk onderzoek, als het nodig is onderzoekt de arts bloed, urine of röntgenfoto’s. Het kan voorkomen dat de reumatoloog ook vloeistof uit een gewricht haalt.

Vervolg bezoek

Aan de hand van het eerste gesprek en de uitslag van het onderzoek, stelt de reumatoloog zo goed mogelijk een diagnose. Deze diagnose en een advies voor behandeling bespreken wij samen met u. Daarna zult u worden terugverwezen naar de huisarts of naar een andere specialist binnen Ikazia. Als u een chronische reumatische aandoening heeft, zult u advies krijgen over verdere begeleiding op de polikliniek Reumatologie in het Maasstad Ziekenhuis.

Telefoonnummer
010-297 50 80
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.30 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (26)