Contact Spoed
Tekstgrootte

ADNEX polikliniek

Heeft u een cyste, gezwel, tumor of andere afwijking aan uw eierstok? Uw huisarts of medisch specialist kan u hiervoor verwijzen naar het speciale ADNEX spreekuur op de polikliniek Gynaecologie van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

Klachten

Meestal zijn er bij zowel goedaardige als kwaadaardige eierstokafwijkingen helemaal geen klachten. Vaak worden ze per toeval ontdekt bij een echo, CT scan of MRI.

Als de eierstok vergroot is, kunnen wel klachten ontstaan:

  • acute buikpijn;
  • vocht in de buikholte;
  • gevoel dat de buik dikker wordt;
  • gevoel dat er iets in de buik zit;
  • maag- of darmklachten.

Snelle diagnose

Op het ADNEX spreekuur werken wij met een slim echotoestel met ingebouwd voorspellingsmodel (het ADNEX model). Hiermee kunnen wij snel en nauwkeurig een diagnose stellen. Ook kunnen we bij kwaadaardige tumoren het stadium van de ziekte bepalen.

Samenwerking

Om de week vindt er overleg plaats tussen de gynaecologen, gynaecologisch-oncologen, internist-oncologen en radiologen. Als er een vermoeden is dat u een kwaadaardige eierstoktumor heeft, dan wordt u hier besproken. Dit gebeurt ook als u al kanker heeft.

Voor behandelingen werken wij nauw samen met de polikliniek gynaecologische oncologie en de Joint Clinic van het Kanker Instituut van het Erasmus MC.

Let op! Voor een afspraak heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist nodig.

Telefoonnummer
010-297 52 40
Spreekuren
Maandag t/m Vrijdag
08.15 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (35)

Algemene folders