Contact Spoed
Tekstgrootte

Radiologie

De afdeling radiologie kent u van vroeger als de röntgenafdeling. Uw huisarts of medisch specialist kan u voor onderzoek verwijzen naar de afdeling radiologie van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. 

Hier worden beelden gemaakt van de binnenkant van uw lichaam. Als het nodig is, worden hier ook behandelingen gedaan. Denk hierbij aan een vernauwd bloedvat wijder maken (dotteren). 

De arts die deze behandelingen doet, heet een radioloog. 

Zwangerschap

Bent u zwanger? Röntgenstralen kunnen schadelijk zijn voor uw ongeboren kindje.

Geef daarom van tevoren bij uw huisarts of medisch specialist aan dat u zwanger bent. Uw arts kan dan bepalen welk onderzoek in uw geval het beste is.

Heeft u al een afspraak staan? Meld dan uw (mogelijke) zwangerschap bij de medewerker aan de röntgenbalie of aan de radiodiagnostisch laborant vóórdat het onderzoek plaatsvindt.

Uitslag

De radioloog stuurt de resultaten van uw onderzoek door naar uw huisarts of medisch specialist. Deze bespreekt samen met u de uitslag en de eventuele vervolgstappen.

Zorg dicht bij huis

Om zorg dichterbij u te brengen, kunt u ook op onze polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer en polikliniek Barendrecht- Carnisselande terecht voor röntgenonderzoek.

Telefoonnummer
010-297 53 31
Spreekuren
Maandag t/m vrijdag
08.00 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (37)

Algemene folders