Contact Spoed

Bloedafname polikliniek

Uw huisarts of specialist heeft u doorverwezen voor een bloedonderzoek. Met het verwijsformulier kunt u bloed laten prikken op de Bloedafname polikliniek van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. 

We hebben extra maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Zo is het dragen van een mondkapje, op alle locaties en in alle ruimtes van ons ziekenhuis, verplicht. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, ook als u geen klachten heeft.

Moet u bloed laten prikken? Bel eerst met de bloedafname om hiervoor een afspraak te maken. 

Ook vragen wij u om maximaal 5 minuten voor uw afspraak naar de polikliniek te komen.

Op de polikliniek

Bij aankomst op de polikliniek bloedafname meldt u zich aan de balie. Uw gegevens worden in de computer gezet. Daarna kunt u weer in de wachtkamer gaan zitten. De medewerker van de polikliniek roept u naar binnen als u aan de beurt bent.

Als u in de prikstoel zit, wordt u gevraagd naar uw naam en geboortedatum. Dit doet de medewerker om er zeker van te zijn dat uw uitslagen bij uw gegevens in de computer gezet worden. 

Let op: Soms gebeurt het dat patiënten die later dan u binnen zijn gekomen, eerder aan de beurt zijn. Dit komt omdat zij snel geprikt moeten worden omdat de arts direct de uitslag nodig heeft.

Nuchter voor bloedonderzoek

Voor sommige onderzoeken moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u 8 uur voor het onderzoek niks meer mag eten of drinken. Ook roken is niet toegestaan. Voor kinderen jonger dan zeven jaar is zes uur genoeg. Als u nuchter moet zijn voor het onderzoek, dan vertelt uw arts u dit van tevoren.

Uitslagen

De uitslagen van uw aangevraagde bloedonderzoeken krijgt u via uw specialist of huisarts. Medewerkers van de polikliniek bloedafname geven geen uitslagen aan patiënten door.

Afgeven patiëntenmateriaal

Heeft u urine, ontlasting of ander materiaal om af te geven? Dit kunt u dagelijks van 08.00 tot 16.00 uur met een aanvraagformulier inleveren op het afgiftepunt van het Medisch Laboratorium Ikazia.

Telefoonnummer
010-297 51 30
Spreekuren
Poli Bloedafname
maandag t/m vrijdag
08.00-17.00 uur
Polikliniek
Routewijzer (48)