Contact Spoed
Tekstgrootte

Polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer

Anesthesiologie en Pijnbestrijding

Op de polikliniek Slikkerveer kunt u voor uw pijnklachten worden behandeld door een anesthesioloog.

Soms kan de pijn worden verminderd door medicijnen in te nemen. In andere gevallen is een injectie nodig om de pijn te verminderen. In Slikkerveer zijn diverse injectiebehandelingen mogelijk. Dit zijn veelal behandelingen die poliklinisch plaatsvinden én waarbij geen röntgen nodig is. 

Voor behandelingen waarvoor u langer dan een dag in het ziekenhuis moet blijven of waarbij röntgen nodig is, wordt u doorverwezen naar het Ikazia Ziekenhuis.

Chirurgie

Naast de algemene chirurgische problemen (denk aan: lies- en navelbreuken, een ingegroeide teennagel, of zwellingen op- of onder de huid) kunt u wekelijks op de polikliniek Slikkerveer terecht voor klachten op het gebied van vaatchirurgie, complexe wondzorg en trauma- en hand- polschirurgie.

Voor de vaatchirurgie en de complexe wondzorg wordt nauw samengewerkt met andere specialismen, voor optimale beoordeling en behandeling. U kunt op één dag door verschillende specialisten ‘gezien’ worden, zodat u direct weet wat u mankeert en welke behandelmogelijkheden er zijn. Ook is er een vaatchirurgisch spreekuur waar u terecht kunt als u een wond heeft die na 3 weken nog geen tekenen van verbetering laat zien. Kleine (wond)verrichtingen kunnen op de polikliniek worden gedaan. Soms is aanvullend onderzoek nodig in het speciale Wond Expertise Centrum in het Ikazia Ziekenhuis.

Onder de trauma- en handpolschirurgie vallen onder andere sportgerelateerde klachten. Diagnose (bijvoorbeeld met behulp van röntgenonderzoek) en kleine  verrichtingen kunnen in Slikkerveer worden gedaan. Voor grotere operaties wordt u doorverwezen naar het Ikazia Ziekenhuis.

Gynaecologie

U kunt in Slikkerveer terecht voor verschillende gynaecologische problemen. Denk hierbij aan klachten van de menstruatie, bekkenbodemklachten en voor klachten die te maken hebben met de geslachtsorganen zoals de baarmoeder, eierstokken of eileiders.

  • M-poli voor vrouwen met menstruatieklachten (overvloedige, pijnlijke, onregelmatige menstruaties en bloedverlies na de overgang) ;
  • Cervixpoli voor vrouwen met een afwijkend uitstrijkje vanuit het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker; 
  • Vulvapoli voor vrouwen met klachten van de uitwendige geslachtsdelen (pijn, jeuk, afscheiding, etc.). 

Daarnaast kunnen we ook een afwijking/cyste in de eierstok of klachten rond de eierstok beoordelen via een echoscopie. 

Sommige poliklinische behandelingen onder lokale verdoving kunnen in Slikkerveer worden gedaan (hysteroscopische poliepverwijdering), lisexcisie van de baarmoederhals en kleine chirurgische ingrepen aan de schaamlippen). Grotere operaties vinden plaats in het Ikazia Ziekenhuis.

Interne geneeskunde

In Slikkerveer kunt u op het wekelijkse algemene spreekuur terecht voor diverse klachten die te maken hebben met de inwendige organen. Denk aan  vermoeidheidsklachten, gewichtsverlies of schildklierafwijkingen. Daarnaast is er op de polikliniek speciale aandacht voor ‘vaatziekten’ en ‘bloedziekten’. Denk hierbij aan de behandeling van een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes mellitus (suikerziekte) en bloedarmoede. Het spreekurenschema is zo ingericht dat u in korte tijd door verschillende specialisten beoordeeld kunt worden om tot een optimale behandeling te komen.

KNO

In Slikkerveer houdt de KNO-arts twee keer per week algemeen spreekuur. U kunt hier onder andere terecht als u last heeft van oorontsteking, flaporen, keelontsteking, allergie, neusbijholte- ontstekingen, neuspoliepen, een verstopte neus of scheefstand van de neus. 

Ook heeft de KNO-arts in Slikkerveer speciale aandacht voor het Obstructief Slaap Apneu Syndroom. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de longartsen.

Neurologie

De neuroloog heeft één keer per week algemeen spreekuur in Slikkerveer. U kunt hier terecht voor algemene neurologische problemen, zoals hoofdpijn of pijn aan de armen of benen. Mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn, wordt dit in het Ikazia Ziekenhuis gedaan. De uitslag van het aanvullende onderzoek kan wél op het spreekuur in Slikkerveer worden gegeven.

Orthopedie

Op het wekelijkse spreekuur van de orthopeed in Slikkerveer kunt u terecht met klachten aan het ‘bewegingsapparaat’: problemen met gewrichten, botten, spieren, banden en pezen. Een eventuele operatie vindt plaats in het Ikazia Ziekenhuis of op onze Dagbehandeling Brainpark

Plastische chirurgie

De plastisch chirurg heeft één keer per week spreekuur voor klachten op het gebied van algemene plastische chirurgie, handchirurgie en cosmetische chirurgie. Voor het eerste consult kunt u terecht op de polikliniek in Slikkerveer. Ook sommige behandelingen kunnen daar, onder lokale verdoving, worden uitgevoerd. Grotere operaties vinden plaats in het Ikazia Ziekenhuis. 

Voor de volgende klachten kunt u terecht op het spreekuur: 

  • Algemene plastische chirurgie: goed- en kwaadaardige huidafwijkingen, afstaande oren, slappe buikwand, te grote borsten.  
  • Handchirurgie: Carpaal Tunnel Syndroom, haperende vinger (triggerfinger), kromme vinger (ziekte van Dupuytren), slijtage aan een gewricht in de hand. 
  • Cosmetische chirurgie: omlaaggezakte bovenoogleden en wenkbrauwen.
Telefoonnummer
010- 290 27 00
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur

adres:
Prinses Margrietstraat 42
2983 EH Ridderkerk

Parkeren is gratis!

Algemene folders