Contact Spoed
Tekstgrootte

Polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

In Slikkerveer is de zorg zo ingericht dat u op één dag beoordeeld en (indien gewenst en mogelijk) behandeld kan worden voor het Carpaal Tunnel Syndroom. Dit is een beknelde zenuw in de pols die tintelingen in de handen en nachtelijke pijn geeft. 

De neuroloog en plastisch chirurg werken nauw samen om uw behandeling direct aansluitend op de beoordeling door de neuroloog te laten plaatsvinden op de polikliniek. Hierdoor bent u nóg sneller van de klachten af. 

Soms kunnen we een beknelde zenuw behandelen met een ontstekingsremmende injectie. Als de klachten erg ernstig of hinderlijk zijn, wordt een kleine operatie overwogen onder plaatselijke verdoving, waarbij de beknelde zenuw wordt vrijgelegd.

Vaat- en wondproblematiek

Heeft u diabetes mellitus (suikerziekte) en een wond aan uw been? 

Op de polikliniek Slikkerveer werken de internisten en chirurgen nauw samen. U kunt bijvoorbeeld gezien worden door de internist voor optimale regulatie van de bloedsuikers en gerelateerde risicofactoren en daarna door naar de chirurg voor optimale wondzorg.

Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS)

Mensen met het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) stoppen tijdens hun slaap een aantal keren per uur met ademhalen, soms gepaard met luid gesnurk. Door deze ademstops komen patiënten niet in een diepe slaap, waardoor zij overdag last hebben van slaperigheid en vermoeidheid. 

Op de polikliniek Slikkerveer bieden we – net als in het Ikazia Ziekenhuis – een zogenoemde ‘zorgstraat’ om OSAS snel en efficiënt te behandelen. Hierbij doorloopt u op één dag verschillende afspraken bij meerdere specialisten. Denk hierbij aan een OSAS-consulent, longarts en KNO-arts. Deze beoordeling wordt aangevuld met bloedonderzoek en een slaaponderzoek. 

Door bundeling van kennis in een OSAS-team, kunnen we u de meest optimale behandeling bieden.

Telefoonnummer
010- 290 27 00
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur

adres:
Prinses Margrietstraat 42
2983 EH Ridderkerk

Parkeren is gratis!

Algemene folders