Contact Spoed

Pijnpolikliniek

Heeft u langer dan 6 weken last van pijn waarvoor geen duidelijke oorzaak te vinden is? Of is de oorzaak van uw pijn niet goed te behandelen. Dan kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar de pijnpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

Pijnspecialist

Op onze pijnpolikliniek werken anesthesioloog-pijnspecialisten , een verpleegkundig specialist pijn en één pijnverpleegkundige. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van patiënten met langdurige pijn en pijn bij kanker. 

Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn: 

  • pijn vanuit de wervelkolom, meestal gaat het hier om lage rug- en/of nekpijn;
  • chronisch regionaal pijnsyndroom (posttraumatisch dystrofie);
  • littekenpijn; 
  • zenuwpijn;

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen om de pijn te verminderen. De behandeling is per persoon verschillend. Soms krijgt u medicijnen om te slikken tegen de klachten. Maar het kan ook voorkomen dat u een prik moet krijgen. Deze behandeling gebeurt in dagopname. In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag weer naar huis.

Samenwerking

Maandelijks vindt er overleg plaats tussen de pijnspecialisten, revalidatiearts, psycholoog, fysiotherapeut en manueel therapeuten. Mocht u hiervoor in aanmerking komen, dan wordt u door verschillende specialismen beoordeeld en besproken. Ook werken wij intensief samen met manueel therapeuten in de regio en met een rugcentrum.

Let op! Voor een afspraak heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist nodig.