Contact Spoed

Pijnpolikliniek

Heeft u langer dan 6 weken last van pijn waarvoor geen duidelijke oorzaak te vinden is? Of is de oorzaak van uw pijn niet goed te behandelen. Dan kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar de pijnpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

Pijnspecialist

Op onze pijnpolikliniek werken anesthesioloog-pijnspecialisten , een verpleegkundig specialist pijn en één pijnverpleegkundige. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van patiënten met langdurige pijn en pijn bij kanker. 

Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn: 

  • pijn vanuit de wervelkolom, meestal gaat het hier om lage rug- en/of nekpijn;
  • chronisch regionaal pijnsyndroom (posttraumatisch dystrofie);
  • littekenpijn; 
  • zenuwpijn;

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen om de pijn te verminderen. De behandeling is per persoon verschillend. Soms krijgt u medicijnen om te slikken tegen de klachten. Maar het kan ook voorkomen dat u een prik moet krijgen. Deze behandeling gebeurt in dagopname. In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag weer naar huis.

Samenwerking

Maandelijks vindt er overleg plaats tussen de pijnspecialisten, revalidatiearts, psycholoog, fysiotherapeut en manueel therapeuten. Mocht u hiervoor in aanmerking komen, dan wordt u door verschillende specialismen beoordeeld en besproken. Ook werken wij intensief samen met manueel therapeuten in de regio en met een rugcentrum.

Let op! Voor een afspraak heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist nodig.

Nieuws en maatregelen coronavirus in Ikazia

Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws, maatregelen en de gevolgen voor uw bezoek aan Ikazia. 

We begrijpen dat u vragen heeft. We hebben antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer