Contact Spoed

Slaap Apneu Centrum

Welk slaaponderzoek u krijgt, hangt af van uw klachten. 

Polysomnografie

Voor dit slaaponderzoek wordt u een nacht in het ziekenhuis opgenomen. 

Terwijl u slaapt, wordt het functioneren van de hersenen, de ademhaling, hartslag, been- en de oogbeweging geregistreerd. U krijgt hiervoor elektroden geplakt op uw hoofd, naast de ogen, onder uw kin en op beide benen. 

Voor het meten van de ademhaling krijgt u banden om borst en buik en een sensor onder de neus. Uw hartslag wordt gemeten en u krijgt een sensor op een vinger geplakt voor het meten van de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Alle draden worden in een kastje gedaan dat u op de buik draagt. In dit kastje worden tijdens de meting alle gegevens opgeslagen.

Polygrafie

Voor dit slaaponderzoek krijgt u een registratie-apparaat waar u thuis een nacht mee gaat slapen. Terwijl u slaapt worden de ademhaling, het snurken en het zuurstofgehalte gemeten.

Voor het meten van de ademhaling krijgt u banden om borst en buik en een neusbrilletje in de neus. 
De hoeveelheid zuurstof in uw bloed wordt gemeten met een sensor op uw vinger. Ook krijgt u een formulier mee waarin u moet aangeven wat uw slaaptijden zijn.

Uitslag

Na het slaaponderzoek wordt de uitslag in het OSAS-team besproken. Daarna wordt de uitslag en het behandelplan met u besproken op de polikliniek.

Nieuws en maatregelen coronavirus in Ikazia

Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws, maatregelen en de gevolgen voor uw bezoek aan Ikazia. 

We begrijpen dat u vragen heeft. We hebben antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer