Contact Spoed
Tekstgrootte

Slaap Apneu Centrum

Welk slaaponderzoek u krijgt, hangt af van uw klachten. 

Polysomnografie

Voor dit slaaponderzoek wordt u een nacht in het ziekenhuis opgenomen. 

Terwijl u slaapt, wordt het functioneren van de hersenen, de ademhaling, hartslag, been- en de oogbeweging geregistreerd. U krijgt hiervoor elektroden geplakt op uw hoofd, naast de ogen, onder uw kin en op beide benen. 

Voor het meten van de ademhaling krijgt u banden om borst en buik en een sensor onder de neus. Uw hartslag wordt gemeten en u krijgt een sensor op een vinger geplakt voor het meten van de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Alle draden worden in een kastje gedaan dat u op de buik draagt. In dit kastje worden tijdens de meting alle gegevens opgeslagen.

Polygrafie

Voor dit slaaponderzoek krijgt u een registratie-apparaat waar u thuis een nacht mee gaat slapen. Terwijl u slaapt worden de ademhaling, het snurken en het zuurstofgehalte gemeten.

Voor het meten van de ademhaling krijgt u banden om borst en buik en een neusbrilletje in de neus. 
De hoeveelheid zuurstof in uw bloed wordt gemeten met een sensor op uw vinger. Ook krijgt u een formulier mee waarin u moet aangeven wat uw slaaptijden zijn.

Uitslag

Na het slaaponderzoek wordt de uitslag in het OSAS-team besproken. Daarna wordt de uitslag en het behandelplan met u besproken op de polikliniek.

Telefoonnummer
010 297 53 30
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (22)

Algemene folders