Contact Spoed

Slaap Apneu Centrum

Een regelmatig dag- en slaapritme nastreven

Ter compensatie van de verstoorde nachtrust, wordt vaak overdag een dutje gedaan. Zo ontstaat een verward of zelfs omgekeerd slaappatroon. De biologische klok raakt ontregeld. Rusteloosheid en gebrek aan slaap in de nacht worden zo versterkt. 

Regelmatige slaaptijden en het niet doen van dutjes kan bijdragen aan verbetering van dag –en slaapritme .

Afvallen

Overgewicht is een van de belangrijkste oorzaken van slaapapneu. Door vermindering van gewicht kunnen apneus aanzienlijk afnemen.

Alcohol

Er is een direct verband tussen het gebruik van alcohol en apneu. Door alcohol verslappen de spieren waardoor apneus en snurken kunnen toenemen.

Roken

Roken wordt ontraden. Door het roken ontstaat een zwelling van het neus- en keelslijmvlies. Dit kan het snurken verergeren.

Koffie of cola

Vanwege de verstoorde nachtrust kan men geneigd zijn overdag grote hoeveelheden koffie te drinken. Dit veroorzaakt juist een slechte nachtrust. Naast koffie en cola zit er ook in zwarte thee en energiedrank middelen die de nachtrust kunnen verstoren.

Smarthpone en tablet

Beperk ’s avonds en ’s nachts gebruik van Smartphone en tablet. Het licht van het scherm zorgt ervoor dat u minder goed in slaap valt

Nieuws en maatregelen coronavirus in Ikazia

Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws, maatregelen en de gevolgen voor uw bezoek aan Ikazia. 

We begrijpen dat u vragen heeft. We hebben antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer