Contact Spoed
Tekstgrootte

Buidelstoel| Kosten 4.000 euro

Baby’s die bij een zwangerschap van 37 weken of minder geboren worden, noemen we prematuur. Het is belangrijk dat vlak na hun geboorte hun ontwikkeling wordt gemonitord in het ziekenhuis. Alle zorgverleners binnen het Moeder Kind Centrum (MKC) van Ikazia zetten zich dagelijks in om ook deze kleinste patiëntjes de best passende zorg te geven. Hierbij werken ze volgens de zogeheten NIDCAP-normen, een gespecialiseerde vorm van ontwikkelingsgerichte zorg (OGZ) voor pasgeborenen. Een belangrijk aspect hiervan is langdurig huid-op-huid contact, bij voorkeur met beide ouders. Dit wordt ook wel ‘buidelen’ genoemd.

Alle baby’s, en prematuren in het bijzonder, zijn gebaat bij zo min mogelijk prikkels om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Buidelen dempt de prikkels van het ziekenhuis en verlaagt de stress. Hierdoor houden de kindjes meer energie over om te groeien en zich te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat zelfs op lange termijn de positieve gevolgen hiervan merkbaar zijn. Een buidelstoel kan dit buidelen faciliteren. Het is een bewezen effectief en optimaal hulpmiddel voor zowel ouders als hun hele jonge kindje. Daarom heeft de Vriendenstichting van Ikazia dit project samen met Stichting Strong Babies opgepakt. De ambitie is genoeg fondsen te werven voor minimaal één buidelstoel, maar het liefst twee.

Help je mee de financiering van nieuwe buidelstoelen rond te krijgen?

Elke gift, hoe klein ook, is welkom. Als je de QR-code scant, kom je op de speciale doneerpagina die de Stichting Strong Babies heeft gemaakt voor Ikazia.


Vul een bedrag in. Bijvoorbeeld 10,00.
Optioneel
Optioneel