Contact Spoed
Tekstgrootte

Kinderwebsite | voor kinderen 4-12 | kosten 5.000 euro

Een wens van de medisch pedagogisch medewerkers kon in vervulling gaan: een eigen kinderwebsite. De website is voor kinderen van 0-16 jaar! Iedere leeftijdscategorie wordt in de “eigen taal” aangesproken en zo voorbereid op een opname of ingreep met behulp van tekst foto’s en vlogjes. De website wordt deels gefinancierd uit eigen budget, aangevuld met een gift van Stichting Physico.

Maar daarmee zijn we helaas nog niet klaar. De content moet nog gemaakt worden. Dat zijn naast de teksten foto’s, vlogjes en filmpjes. Dat kost geld. Hier zoeken we nog sponsors en gulle gevers voor.

Help mee deze wens te realiseren

Stel je voor: je bent zes jaar oud en moet voor een operatie naar het ziekenhuis. Dat is spannend! Wat gaat er gebeuren, wie ga je ontmoeten en wat houdt een operatie precies in?

In het ziekenhuis doen artsen en verpleegkundigen hun uiterste best om een kind een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Het grootste deel van de spanning bij een patiëntje ontwikkelt zich in de periode voordat het kind in het ziekenhuis is geweest. Daarom heeft onze kinderafdeling en het pedagogisch zorgteam de wens voor het ontwikkelen van een speciale kinderwebsite. Op deze website staat duidelijke informatie (met plaatjes en video's) voor kinderen, die voor een onderzoek of opname in het ziekenhuis komen. Kinderen krijgen uitleg over wie er in het ziekenhuis werkt en wat er allemaal gaat gebeuren. Uit onderzoek en ervaring in andere ziekenhuizen blijkt dat dit een flink deel van de zenuwen en spanning wegneemt. Zo hebben kindpatiënten een prettigere ervaring en komen zij voorbereid en zonder teveel zorgen naar Ikazia. Ook ouders kunnen hier praktische informatie vinden.

Help je mee deze bijzondere wens te realiseren?

Via dit formulier doneer je direct een bedrag naar keuze voor dit project.

Vul een bedrag in. Bijvoorbeeld 10,00.
Optioneel
Optioneel