Contact Spoed
Tekstgrootte

Kunst in het trappenhuis | voor patiënten, bezoekers en medewerkers | kosten 2.000 euro

In het trappenhuis van Ikazia, dat mooi is vormgegeven met glas beton en staal de zogenaamde wederopbouw architectuur, wordt het tijd voor een nieuwe uitstraling. De huidige prints aan de muur zijn meer dan 20 jaar oud en moeten nodig worden vervangen.

Fotografie passend bij de strakke industriële omgeving en deze tijd. De kunstcommissie wil daar graag tijd en energie aan besteden maar het ontbreekt aan een passend budget. Helpt u mee deze wens te realiseren?

Kunst in Ikazia

Kunst in een ziekenhuis, is dat nodig? Ja zeker! De kunstcommissie van Ikazia stelt zich ten doel om het ziekenhuis aan te kleden met kunst (schilderijen, foto's en grafisch werk). Doel is om patiënten, bezoekers en medewerkers een sfeervolle en prettige leef- en werkomgeving te bieden.

Niemand komt graag in het ziekenhuis, maar als u er dan tóch moet zijn, dan is het fijn als de omgeving er mooi uitziet. Daarom vinden we kunst in het ziekenhuis belangrijk. Een bronzen beeld op het voorplein, een kleurrijke expositie in de hal, een mooi schilderij in de wachtkamer. De filosofie achter kunst in al zijn verschijningsvormen in een ziekenhuis is, dat het patiënten en bezoekers kan opvrolijken en meenemen in een andere wereld en daardoor het genezingsproces kan bevorderen. Een zogenaamde Healing Environment: een filosofie die goed past bij Ikazia. Een prettige omgeving waarin ruimtes zijn ingericht met kunst dragen bij aan het genezingsproces. Kunst inspireert, kunst biedt afleiding, kunst kan troosten, kortom: kunst geeft kracht. In Ikazia worden kunstwerken getoond in openbare ruimtes, zoals wachtkamers van poliklinieken en gangen van verpleegafdelingen en daarnaast ook in ruimtes waar medewerkers en bezoekers van Ikazia kennismaken, vergaderen of scholingen volgen.

Het trappenhuis kan nog wel wat kunst aan de muur gebruiken, vandaar dat deze wens specifiek voor dit deel van ons ziekenhuis bedoeld is. Iedereen die de trap gebruikt, zal op iedere etage verrast, geprikkeld of aan het denken worden gezet door de kunst die er hangt. Zo stimuleren we tegelijk dat meer bezoekers de trap nemen in plaats van de lift!

Help je mee deze bijzondere wens te realiseren?

Via onderstaand formulier doneer je direct een bedrag naar keuze voor dit project.

Vul een bedrag in. Bijvoorbeeld 10,00.
Optioneel
Optioneel