Contact Spoed
Tekstgrootte

GCP-training

Richtlijn ICH-GCP

GCP staat voor Good Clinical Practice. GCP trainingen en het GCP-WMO examen hebben als doel het kennisniveau van onderzoekers en andere bij wetenschappelijk onderzoek betrokken medewerkers in Nederland op het gebied van klinisch onderzoek te verhogen. Dit ter bevordering van de veiligheid van de proefpersonen en integriteit van studies.

Na het volgen van GCP training of zelfstudie kan deelgenomen worden aan het landelijke GCP-WMO examen. De uitvoering van het examen is in handen gelegd van het EMWO (https://www.emwo.n). Na het behalen van het examen is men 3 jaar GCP gecertificeerd en staat hij of zij vermeld in het landelijk GCP-WMO register. Deze registratie kan iedere keer met 3 jaar verlengd worden door het volgen van een herregistratiecursus.

Het Ikazia biedt 2x per jaar een herregistratiecursus aan. Door de restricties rondom COVID zijn de trainingen in 2020 geannuleerd. Het is wel mogelijk om online een herregistratiecursus te volgen. Neem voor de mogelijkheden contact op met leerhuis@ikazia.nl.

Doelgroep

Medisch specialisten, arts-assistenten, researchcoördinatoren, research verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten (PA), medewerkers van de apotheek en het KCL die bij research werkzaamheden betrokken zijn.

Accreditatie

De herregistratie GCP training is geaccrediteerd met 3 punten voor: medisch specialisten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en PA (KNMG (GAIA), V&VN en NAPA).