Contact Spoed
Tekstgrootte

Diabetes Kenniscentrum

Coronavaccinatie

Wij staan helemaal achter het vaccinatie programma van het RIVM. De middelen voor inenting zijn getest en zijn goedgekeurd volgens alle internationale strenge eisen. Uit verschillende wetenschappelijke bronnen komt naar voren dat elk type diabetes mellitus, een risico is voor het overlijden aan corona. 

Het risico is nog groter als ook de nieren niet meer goed werken en als iemand overgewicht heeft. Dit heet ‘oversterfte’ en kan voor het grootste deel voorkomen worden door vaccinatie. 

Er zitten meer voordelen aan de vaccinatie dan dat er ernstige bijwerkingen bekend zijn. Het ziek zijn door het coronavirus kan zeer ernstige gevolgen hebben.

Extra bericht, 29 september 2022: GLP-1 receptor agonisten momenteel niet verkrijgbaar

Door een wereldwijd sterk toegenomen vraag zijn de GLP-1 receptor agonisten momenteel niet verkrijgbaar in Nederland. Apothekers kunnen u deze medicatie op dit moment vaak niet leveren. Het gaat hierbij om de middelen: Semaglutide, Dulaglutide en Liraglutide. Als u dit middel gebruikt en het nu niet kunt gebruiken, is het belangrijk contact op te nemen met uw behandelaar. De diabetesverpleegkundigen zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09-11 uur op tel. 010-297 52 60, per e-mail via: diabetes@ikazia.nl of door een bericht te sturen via de Beter Dichtbij-app. De diabetesverpleegkundigen kijken dan met u naar een andere mogelijkheid van behandeling zodat uw bloedsuikers zo goed mogelijk onder controle blijven.

Telefoonnummer
010-297 52 50
E-mailadres
diabetes@ikazia.nl
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.30 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (25)

Algemene folders