Contact Spoed

Diabetes Kenniscentrum

Als u suikerziekte heeft, dan komt u onder behandeling van het diabetes kenniscentrum van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. 

Hier werken specialisten die zich bezig houden met de behandeling van diabetes mellitus (suikerziekte).

Diabetes (suikerziekte) en inenting (vaccinatie) tegen corona

Wij staan helemaal achter het vaccinatie programma van het RIVM en zien geen reden om ongerust te zijn. De middelen voor inenting zijn getest en zijn goedgekeurd volgens alle internationale strenge eisen. 

Uit verschillende wetenschappelijke bronnen komt naar voren dat elk type diabetes mellitus, , een risico is voor het overlijden aan corona. Het risico is nog groter als ook de nieren niet meer goed werken en als iemand overgewicht heeft. Dit heet ‘oversterfte’ en kan voor het grootste deel voorkomen worden door vaccinatie.
Er zitten meer voordelen aan de vaccinatie dan dat er ernstige bijwerkingen bekend zijn. Het ziek zijn door het coronavirus kan zeer ernstige gevolgen hebben en in het ergste geval kunt u er aan dood gaan.

Ook voor ons is nog niet duidelijk wanneer u recht heeft op vaccinatie. Wij verwachten dat patiënten met diabetes vrij snel een uitnodiging voor inenting krijgen. Ook wij houden dit scherp in de gaten.

Team

Een gespecialiseerd team van internisten, diabetesverpleegkundigen en diëtisten staat 24 uur voor u klaar. Zo kunt u dagelijks terecht op het telefonisch spreekuur van de diabetesverpleegkundige, krijgt u binnen 24 uur antwoord op uw e-mail en hebben we een 24-uurs bereikbaarheidsdienst voor spoedvragen.

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Samen met u wordt bepaald welke behandeling het beste aansluit op uw situatie en wensen. 

U heeft als patiënt een vaste internist, diabetesverpleegkundige en diëtiste.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling is:

  • een zo goed mogelijke glucose-regulatie;
  • tijdige opsporing en behandeling van risicofactoren voor complicaties (zoals hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol);
  • het voorkómen, tijdig opsporen en behandelen van complicaties;
  • u te leren en helpen om de dagelijkse zorg voor uw diabetes zelf te regelen.

Dit alles met het oog op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor u.

Telefoonnummer
010-297 52 60
Spreekuren
diabetes@ikazia.nl
Polikliniek
Routewijzer (25)