Contact Spoed

Interne Geneeskunde

De Interne Geneeskunde richt zich op het voorkomen, onderzoeken en behandelen van ziekten van inwendige organen zoals hart, longen, schildklieren, nieren, maag en darmen, spieren, gewrichten, bloed en lymfeklieren. 

Artsen die zich hebben gespecialiseerd in interne geneeskunde heten internisten.

Klachten

U kunt bij de internist terecht met klachten als bloedarmoede, vermoeidheid, diabetes (suikerziekte), buikpijn, botontkalking, schildklierafwijkingen, nierschadehoge bloeddruk, hoog cholesterol, gewichtsverlies, koorts, vergrootte lymfeklieren en stollingsziekten (o.a. trombosebeen).

Deelspecialismen

Naast algemene interne geneeskunde heeft iedere internist zich gespecialiseerd in een bepaald aandachtsgebied. In Ikazia hebben we de volgende aandachtsgebieden:

Wat kunt u verwachten?

Op de polikliniek zal de internist of internist in opleiding u beoordelen. Er zullen vragen worden gesteld en u wordt lichamelijk onderzocht. Als het nodig is, wordt u doorgestuurd voor extra onderzoek, zoals een bloed- of röntgenonderzoek

Als alle uitslagen bekend zijn, zal de internist samen met u een behandelplan opstellen. 

Let op! Neem bij iedere afspraak een actueel medicatieoverzicht mee en laat het de arts weten als uw medicatie tussendoor is veranderd. 

De eerste afspraak bij de internist duurt dertig minuten. Vervolgafspraken duren tien minuten.

Samenwerking

De internisten werken nauw samen met andere specialismen. Dit gebeurt in het Vaat Expertise Centrum, Wond Expertise Centrum, Maag- Darm- Levercentrum en het Diabetes Kenniscentrum.

Daarnaast is Ikazia deelnemer aan het Schildkliernetwerk. Onze medisch specialisten werken hierin samen met andere medisch specialisten in de regio Rijnmond om ervoor te zorgen dat patiënten met een schildklierziekte de beste zorg krijgen. 

Zorg dicht bij huis

Om zorg dichterbij u te brengen, houden onze internisten ook spreekuur op de polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer en de polikliniek Barendrecht-Carnisselande. Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met Ikazia, wordt op deze locaties uw zorg ook gewoon vergoed.

Let op! Zowel in het Ikazia Ziekenhuis als op de polikliniek in Ridderkerk-Slikkerveer en Barendrecht-Carnisselande kunt u alleen terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist.

Telefoonnummer
010-297 52 50
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.30 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (26)