Contact Spoed
Tekstgrootte

KNO Heelkunde

In Ikazia is een speciaal foniatrisch spreekuur, ook wel stemspreekuur genoemd. Tijdens het stemspreekuur onderzoeken de KNO-arts en de logopedist samen uw stem en geven een advies voor behandeling. 

Eerst stellen zij u verschillende vragen over uw stemklacht en uw algemene gezondheid. Daarna onderzoeken zij uw stembanden. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Wat doet de KNO-arts?

De KNO-arts onderzoekt eerst uw keel, neus en oren. Daarna kijkt de arts via de mond of neus met een speciale kijker (stroboscoop) naar uw stembanden. 

Aan het einde van de kijker zit een soort vergrootglaasje, een flitslamp en heel klein cameraatje. Hiermee kan de arts goed kijken naar het openen, sluiten en trillen van uw stembanden. Ook kan de arts hiermee zien of er iets op uw stembanden zit, zoals bijvoorbeeld een knobbeltje. 

Na het onderzoek zal de KNO-arts de beelden met u bekijken en uitleggen wat er te zien is.

Wat doet de logopedist?

De logopedist luistert naar de kwaliteit van uw stem en de manier waarop u uw stem gebruikt. Soms moet u uw stem op een bepaalde manier laten horen, bijvoorbeeld door lang een bepaald geluid te maken. 

Door te voelen aan uw nek kan de logopedist een eerste indruk krijg over de spanning in uw keel (strottenhoofd) en de spieren in uw nek.

Wat gebeurt er na het onderzoek?

Na het onderzoek adviseren de KNO-arts en de logopedist samen wat voor u de beste behandeling is. 

De behandeling kan wisselen: logopedie, medicijnen, verder onderzoek, operatie of een combinatie hiervan.

Telefoonnummer
010-297 53 30
E-mailadres
pkno@ikazia.nl
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (22)

Algemene folders