Contact Spoed
Tekstgrootte

Historie

Het was mei 2002 toen een aantal werknemers, waaronder Ronald Bello en Gerard Burggraaf, op de Intensive Care naar buiten stonden te kijken. Het was namelijk een drukte van belang bij "Ahoy". Het was de start van Roparun 2002, oftewel: 530 km in teamverband hardlopen van Parijs naar Rotterdam. 

De twee mannen keken elkaar aan en het idee om volgende jaar ook mee te doen was geboren!

Team

Er moesten eerst een aantal teamleden worden gevonden om samen met hen deze afstand te volbrengen. Acht lopers, vier fietsers, vier masseurs, vier chauffeurs, twee koks en een teamcaptain werden uiteindelijk gevonden. 

Regina Vollenhouw werd teamcaptain en onder haar leiding werden de voorbereidingen getroffen (en daar kwam heel wat bij kijken). Er moest een touringcar, twee personenbusjes, kleding, eten en drinken, tenten enzovoort geregeld worden. 

Het opstarten van een nieuw Roparunteam kost dus veel energie en tijd!

Acties

Behalve het opstarten van het team moesten er ook acties georganiseerd worden om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Roparun. 

Er werden loten verkocht, aerobics lessen gegeven, een loterij georganiseerd, een 24-uurs marathon gehouden (nu een jaarlijks terugkerend gebeuren) en verscheidene sponsoren geworven. De totaalopbrengst was dan ook meer dan 20.000 euro, een schitterend bedrag! 

Toen het team ook met succes de 530 km aflegde, was het een meer dan geslaagde eerste deelname aan dit mooie evenement.

In 2004 besloot de stichting Roparun om de loop om te draaien. Er werd nu gestart in Parijs en gefinisht in Rotterdam. 

De eerste editie van deze loop heeft het team ikazia niet mee gedaan. In 2005 is er toch weer een team samengesteld. Sinds dat jaar is team 58 ieder jaar van de partij en ook dit jaar gaan wij weer ons uiterste best doen.