Contact Spoed
Tekstgrootte

Over ons

In het Ikazia Ziekenhuis willen we met respect vóór elkaar het beste úit elkaar halen. Van arts tot patiënt, van verpleegkundige tot familielid; iedereen is er voor iedereen. Door de mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid, professionaliteit en betrouwbaarheid voelen mensen zich thuis bij Ikazia. Wat ons betreft een belangrijke factor bij het herstel van een patiënt.

Ikazia leidt nieuwe artsen op

Ikazia is opleidingsziekenhuis voor de specialismen Anesthesiologie, Gynaecologie, Chirurgie (Heelkunde), Interne geneeskunde en Maag- Darm- en Leverziekten. Binnen het ziekenhuis heerst een laagdrempelige, collegiale sfeer tussen de specialisten en onderlinge afdelingen.

Lees meer over Ikazia als opleidingsziekenhuis.

Ikazia dicht bij huis

Om patiënten zorg dicht bij huis te leveren , heeft Ikazia een polikliniek in Barendrecht-Carnisselande en een polikliniek in Ridderkerk-Slikkerveer.

Ikazia: een protestants christelijk ziekenhuis

In het begin van de jaren 50 gingen er stemmen op om in Rotterdam-Zuid een Protestants Christelijk ziekenhuis op te richten. Daar konden ook patiënten van de Zuid-Hollandse eilanden terecht. Er werd een stichting opgericht. Via fondsenwerving werd geld opgehaald om het ziekenhuis te bouwen. De naam van de stichting was 'InterKerkelijke Actie Ziekenhuis In Aanbouw'. Hieruit is de naam Ikazia ontstaan.

In 1965 werd de eerste patiënt opgenomen. Afdeling na afdeling ging open tot de officiële opening op 1 oktober 1968. Op die datum waren er bijna 20.000 leden van de Stichting Vrienden van Ikazia.

Nog steeds kan het Ikazia Ziekenhuis een beroep doen op de stichting. Dit gebeurt voor patiëntgerichte zaken die nodig zijn voor het ziekenhuis maar die niet uit de reguliere budgetten betaald kunnen worden.