Contact Spoed
Tekstgrootte

Jaarverslagen

Jaarverslag 2022

Het Ikazia Ziekenhuis sluit 2022 af met een positief financieel resultaat van € 7,4 miljoen. Dit is te lezen in het bestuursverslag dat het ziekenhuis op 1 juni 2023 heeft gepubliceerd.

Rik Riemens, lid Raad van Bestuur ad interim: “In 2022 hebben we met z’n allen de schouders eronder gezet om uit de negatieve financiële situatie te komen. Dit was, en is nog steeds, na twee zware COVID-19 jaren, krapte op de arbeidsmarkt en een hoog ziekteverzuim, heftig voor onze collega’s. Ik ben trots op de inzet van al onze medewerkers. Zonder hen hadden wij hier niet meer gestaan. Wat ik extra bijzonder vind, is dat onze patiënten altijd ervaren hebben dat wij nog steeds kwalitatieve zorg leveren met een warm hart. Dit werd ook benadrukt in ons Patiënt Tevredenheidsonderzoek (PTO).”

Klik hier om het jaarverslag 2022 te lezen.

Jaarverslag en jaarrekening 2021

Ikazia publiceert haar sociaal jaarverslag 2021 in de vorm van een online magazine met interviews, podcasts en filmpjes.

Qualicor-certificaat Goud
In het sociaal jaarverslag wordt teruggekeken op een hectisch jaar. Een jaar waarin COVID een grote rol speelde maar dat ook mooie momenten kende, zoals de toekenning van het Qualicor-certificaat Goud. Een klinkend bewijs dat Ikazia, zelfs in lastige tijden, topkwaliteit zorg levert.

Films en podcasts

Ook is het gelukt om persoonsgerichte zorg steeds meer handen en voeten te geven. Dit en nog veel meer, is terug te vinden in het sociaal jaarverslag van Ikazia. Ook zijn er een aantal korte films in opgenomen en podcasts over actuele onderwerpen die spelen in de zorg, zoals de krapte op de arbeidsmarkt.

Bekijk het jaarverslag door op het plaatje hieronder te klikken.

Jaarrekening 2021

Jaarverslag en jaarrekening 2020

In het jaarverslag van 2020 kijken we terug op een ongekend jaar. Een jaar dat veel impact had op de levens van onze patiënten en hun familie maar ook onze medewerkers. COVID is een belangrijk onderwerp in het jaarverslag van 2020 maar er komen ook andere onderwerpen aan bod. Zo zijn er twee korte films opgenomen over de nieuwbouw en een nieuwe MRI en PET CT-scan die in gebruik zijn genomen.

Voor het eerst zijn er ook podcasts in het sociaal jaarverslag van Ikazia. Eén van die podcasts gaat over laaggeletterde patiënten en hoe wij hiermee omgaan. In Rotterdam-Zuid, waar ons ziekenhuis staat, heeft namelijk één op de drie mensen moeite met lezen en schrijven.

Ook komt de heer Kievit, algemeen directeur van het Ikazia Ziekenhuis, aan het woord. Hij blikt terug op het afgelopen jaar.

In de podcast over corona ontmoeten een verpleegkundige en een ex-patiënt elkaar.

Bekijk het jaarverslag door op het plaatje hieronder te klikken.

Bekijk hier de jaarrekening 2020.

Jaarrekening 2019

Bekijk hier de jaarrekening 2019.

Jaarrekening 2018

Bekijk hier de jaarrekening 2018.

Jaarrekening 2017

Bekijk hier de jaarrekening 2017.

Jaarrekening 2016

Bekijk hier de jaarrekening 2016.

Jaarrekening 2015

Bekijk hier de jaarrekening van 2015.