Contact Spoed
Tekstgrootte

Cardiologie

Naast patiëntenzorg doet de afdeling cardiologie ook mee aan wetenschappelijk onderzoek. Dit betekent dat we deelnemen aan nationale- en internationale studies naar nieuwe medicijnen. Hiervoor werken we samen met de Werkgroep Cardiologie Nederland (WCN). 

Tijdens de studies wordt gekeken naar hoe een medicijn werkt en naar de bijwerkingen. Dit onderzoek is nodig voordat een medicijn op de markt gebracht mag worden. Als maatschap cardiologie vinden we het belangrijk om mee te doen aan de ontwikkeling en verbetering van behandelingen op ons vakgebied.

Persoonlijke gegevens

Als u meedoet aan een onderzoek dan worden uw persoonlijke gegevens uit uw medisch dossier verzameld en anoniem gemaakt.

De mensen die bij de studie betrokken zijn, gebruiken alleen deze anonieme gegevens tijdens het onderzoek. U kunt erop vertrouwen dat we heel zorgvuldig met deze informatie omgaan.

Meer informatie over deelname aan wetenschappelijk onderzoek in Ikazia.

Resultaten

Als het onderzoek is afgerond, krijgt u de resultaten te horen. 

Deelname van patiënten aan geneesmiddelenonderzoek heeft in het verleden al vaak geleid tot nieuwe inzichten en behandelmethoden. Deze resultaten verschijnen in nationale en internationale medische tijdschriften.

Researchteam

Het team dat het onderzoeken coördineert en begeleidt, bestaat uit drie cardiologen, twee researchverpleegkundigen en een assistente.

Contact

De afdeling research bevindt zich op de polikliniek cardiologie. 
Routenummer 49
Telefoonnummer: 010-2975485
E-mailadres: researchcardiologie@ikazia.nl

Telefoonnummer
010-297 52 10
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15- 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (45)

Algemene folders