Contact Spoed
Tekstgrootte

Dermatologie

Heeft u last van een allergie, eczeem of andere huidaandoening? Uw huisarts of medisch specialist kan u hiervoor doorverwijzen naar de polikliniek Dermatologie van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

Hier werken artsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van aandoeningen van de huid, nagels, haren en slijmvliezen. Deze artsen heten dermatologen.

Klachten

Er bestaan meer dan driehonderd verschillende huidziekten. Denk aan:

  • eczeem;
  • psoriasis;
  • verschillende vormen van huidkanker;
  • huidinfecties;
  • tropische huidaandoeningen.

Andere veelvoorkomende klachten die de dermatoloog behandelt, zijn:

  • allergieën;
  • spataderen;
  • geslachtsziekten.

TeleDermatologie

Op onze afdeling Dermatologie maken we gebruik van TeleDermatologie. Dit betekent dat uw huisarts digitale foto's met tekst via een beveiligde internetverbinding naar de dermatoloog kan sturen. 

De dermatoloog bekijkt de foto's en stuurt zijn bevindingen terug naar de huisarts. Hierdoor kan vaak een snelle diagnose worden vastgesteld.

Wondzorg

Bijna elke patiënt met een trombosebeen of wondroos (erysipelas) wordt door de dermatoloog behandeld. 

Als u last heeft van huidproblemen aan uw benen, wonden of als er een vermoeden bestaat van een ‘open been’ (ulcus cruris) kan uw huisarts u doorsturen naar de verbandkamer (wondunit) van de polikliniek dermatologie.

De dermatoloog bekijkt samen met u de mogelijkheden voor een zwachtelbehandeling, de keus voor verband of kousen. Ook het juiste moment en de complete zorg voor het aanmeten van elastische kousen bespreekt de dermatoloog met u. 

Samenwerking

De dermatologen werken samen met de medisch bandagist. Dit is iemand die expert is in het verbinden van wonden en breuken.

Om u de beste wondzorg te bieden, werken de dermatologen ook samen met andere specialisten in ons Wond Expertise Centrum (WEC).

Telefoonnummer
010-297 52 30
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (38)

Patiëntenfolders

Algemene folders