Contact Spoed

Plastische chirurgie

Heeft u littekens door een operatie of ongeluk, bent u geboren met afstaande oren of heeft u last van uw hand of pols? Met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist kunt u hiervoor terecht bij de polikliniek plastische chirurgie van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. 

Aandachtsgebieden

In ons ziekenhuis werken twee plastisch chirurgen. Zij opereren patiënten van jong tot oud en van top tot teen. U kunt bij hen terecht voor:

  • Algemene plastische chirurgie: denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van goed- en kwaadaardige huidafwijkingen, een borstverkleining, het aanpassen van afstaande oren of borstvorming bij een man (gynaecomastie). Ook aanpassing van een ooglid of buikwand valt soms onder algemene plastische chirurgie. Of dit zo is, hangt af van hoe ernstig de klacht is.

  • Reconstructieve chirurgie: Dit is een hersteloperatie, bijvoorbeeld na een ongeluk, infectie of kanker. Bij een oncologische reconstructie kunt u denken aan hersteloperaties na het verwijderen van huidkanker in het gezicht of een borst vanwege borstkanker. Ook bij borstsparende behandelingen van borstkanker is de plastisch chirurg vaak betrokken.

  • Hand- en polschirurgie: De plastisch chirurg behandelt ook patiënten met aandoeningen aan de hand of de pols. Hierbij staat het herstel van functie centraal. Voorbeelden van hand- en polsklachten zijn: een vastzittende zenuw in de pols (carpaal tunnel syndroom), een haperende vinger (triggerfinger) of een kromme vinger (ziekte van Dupuytren). Ook schade aan zenuwen en pezen door een ongeluk of slijtage van de gewrichten (arthrose) wordt door de plastisch chirurg behandeld. 

  • Cosmetische chirurgie: Cosmetische chirurgie richt zich vooral op het verbeteren van het uiterlijk en wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voorbeelden hiervan zijn ooglidcorrecties, wenkbrauwcorrecties (endoscopische voorhoofdslift), borstvergroting, buikwandcorrectie of liposuctie.

Samenwerking

Om u de beste zorg te bieden, werken de plastisch chirurgen nauw samen met andere specialismen zoals: chirurgen, dermatologen, neurologen en handtherapeuten

Ook werken wij samen met TB Medical voor de pigmentatie van de tepel en tepelhof als onderdeel van een borstreconstructie na borstkanker.

Zorg dicht bij huis

Om zorg dichterbij u te brengen, houden onze plastisch chirurgen ook spreekuur op de polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer.

Vergoeding

Niet alle operaties door de plastisch chirurg worden vergoed. Dit hangt af van uw verzekeringspolis. 

Soms moet u voor een operatie, een machtiging (toestemmingsformulier) aanvragen bij uw zorgverzekering. Alleen uw zorgverzekeraar bepaalt of u toestemming tot vergoeding krijgt. 

Informeer altijd van tevoren bij uw ziektekostenverzekeraar wat wel en wat niet wordt vergoed. Lees hier meer informatie over verzekering en vergoeding.

Let op: U kunt alleen met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist een afspraak maken bij de plastisch chirurg.

Telefoonnummer
010-297 52 20
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.00 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (61)