Contact Spoed
Tekstgrootte

Wie staat er aan mijn bed

Ikazia is opleidingsziekenhuis voor de specialismen Anesthesiologie, Gynaecologie, Chirurgie (Heelkunde), Interne geneeskunde, Maag- Darm- en Leverziekten. Binnen het ziekenhuis heerst een laagdrempelige, collegiale sfeer tussen de specialisten en onderlinge afdelingen.

Opleiding in Ikazia

Ikazia verzorgt opleidingen tot medisch specialist en verschillende opleidingen tot specialistisch verpleegkundige. Dit betekent dat er naast de medisch specialisten ook specialisten in opleiding, zaalartsen, huisartsen en verpleegkundigen in opleiding zijn.

Ook kunt u tijdens uw behandeling co-assistenten ontmoeten. Dit zijn aankomend artsen in opleiding. Zij volgen een deel van hun praktische opleiding in ons ziekenhuis.

Uw behandelaar

Als patiënt heeft u altijd een hoofdbehandelaar. Dit is de specialist die eindverantwoordelijk is voor uw diagnose, uw totale behandeling en voor de voortgang van uw zorgproces.

De hoofdbehandelaar is niet altijd degene die u dagelijks behandelt. Dit kan elke dag een andere arts zijn, zoals bijvoorbeeld de zaalarts. Ook arts-assistenten kunnen een deel van uw behandeling doen. Zij nemen buiten kantooruren de zorg over van uw hoofdbehandelaar. De hoofdbehandelaar houdt wel altijd toezicht en blijft eindverantwoordelijk voor uw zorg.

Soms neemt een andere medisch specialist uw hoofdbehandelaarschap over. Dit is nodig vanwege zijn of haar specifieke deskundigheid.