Contact Spoed
Tekstgrootte

Hulphond

Bent u afhankelijk van een hulphond? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om uw hond mee te nemen in het ziekenhuis. Maar, dat kan niet zomaar.

Neem hierover altijd uiterlijk 24 uur van tevoren contact op met de polikliniek waar u moet zijn of bel de afdeling Beveiliging via telefoonnummer 010 - 297 5140.

Op bezoek op een verpleegafdeling

Als u op bezoek gaat bij een bekende op een van onze verpleegafdelingen, meldt u zich bij binnenkomst in het ziekenhuis bij de receptie. 

De receptie ontvangt u en uw hond en laat de hond in de ruimte bij de beveiliging. Daarna wordt u naar de verpleegafdeling begeleid en op de afgesproken tijd weer opgehaald.

Bezoek aan de polikliniek

De arts en de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie bekijken of er mogelijk bezwaar is tegen de aanwezigheid van uw hond. Als dit niet zo is, ontvangt u een pasje ‘Hulphond toegestaan’.

Als het niet mogelijk is om uw hond mee te nemen naar de afspraak, meldt u zich bij binnenkomst in het ziekenhuis bij de receptie. De receptie ontvangt u en uw hond en laat de hond in de ruimte bij de beveiliging. Daarna wordt u naar de polikliniek begeleid en op de afgesproken tijd weer opgehaald.

Opname op een verpleegafdeling

Als u moet worden opgenomen op een verpleegafdeling en u bent afhankelijk van een hulphond, laat dit dan vooraf weten. Samen met u maken we hier in overleg met de arts en de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie afspraken over.