Contact Spoed
Tekstgrootte

Informatie voor uw bezoek aan Ikazia

Welkom bij Ikazia

Komt u voor het eerst naar ons ziekenhuis? Zorg dan dat u er ruim op tijd bent zodat u zich bij de receptie in de centrale hal kunt inschrijven.

Let op: steppen, loopfietsen en elektrische voertuigen zoals een fiets zijn binnen niet toegestaan. Gebruikt u een scootmobiel? Parkeer deze dan op het voorterrein en vraag een vrijwilliger of medewerker van de beveiliging u te helpen om naar de polikliniek te gaan.

Wat neemt u mee:

  • een geldig legitimatiebewijs. Neem, als het kan, een identiteitskaart of rijbewijs mee. Heeft u die niet, dan kunt u ook met een paspoort aanmelden. De aanmeldtijd kan dan langer zijn omdat de aanmeldzuilen soms een paspoort niet kunnen lezen. Ook kinderen zijn verplicht een eigen legitimatiebewijs bij zich te hebben.
  • een geldig bewijs van uw verzekering of uw verzekeringspasje;
  • een verwijsbrief van uw huisarts of andere specialist (bij uw eerste afspraak). Zorgverzekeraars controleren streng op verwijsbrieven. Als u geen verwijsbrief meeneemt, loopt u het risico dat u de ziekenhuisrekening zelf moet betalen.
  • een overzicht van de medicijnen die u op dat moment gebruikt, of een medicijnen paspoort. U kunt dit overzicht bij uw apotheek of huisarts krijgen;

Om onze patiënten dichter bij huis te helpen, heeft Ikazia ook poliklinieken in Ridderkerk-Slikkerveer en Barendrecht-Carnisselande. De wachttijd is hier soms korter dan in het ziekenhuis in Rotterdam.

Regels voor bezoek

Onze patiënten mogen 2 bezoekers per dag ontvangen. Dit geldt voor alle afdelingen behalve voor de dagbehandeling (4C).

Op de dagbehandeling (4C) mag geen bezoek komen.

Op afdeling 5A mogen 2 bezoekers per dag komen; deze bezoekers mogen niet afgewisseld worden.

Bekijk hier de bezoektijden.

Route in het ziekenhuis

Vind de weg in ons ziekenhuis met behulp van onze routewijzer op uw mobiele telefoon. Via deze interne routewijzer en plattegrond kunt u voor uw bezoek aan ons ziekenhuis kijken hoe u op de verschillende afdelingen kunt komen.

Als u op de foto hieronder klikt dan komt u in de routewijzer waar u ziet welke weg u het beste kunt volgen. Ook ziet u foto's van de route.

Als u www.ikaziaroutewijzer.nl invoert op uw mobiele telefoon dan opent het programma. U kunt dan de route volgen terwijl u door ons gebouw loopt.

Wilt u de routewijzer als app op uw telefoon? Lees hier hoe u de routewijzer van Ikazia kunt toevoegen als app op uw telefoon.

Klik op het plaatje om naar de routewijzer app te gaan.

Natuurlijk staan onze vrijwilligers en de medewerkers van de receptie ook altijd klaar om u de weg te wijzen. Zij helpen u graag.

Route voor kinderen

Ons ziekenhuis heeft een speciale route voor kinderen (kinderbewegwijzering). De groene pandabeer wijst de weg naar de kinderdagbehandeling, de rode kat stuurt u naar de polikliniek Kindergeneeskunde en als u de blauwe flamingo volgt, komt u bij de kinderafdeling. Zo weten onze kleine patiënten en hun bezoekers voortaan precies waar ze zijn in ons ziekenhuis.

Bent u het even kwijt? Onze collega's van de receptie vertellen u graag waar de diertjes voor staan.