Contact Spoed
Tekstgrootte

Oncologisch Centrum

Ondersteunende en palliatieve polikliniek

Palliatieve zorg is de zorg die we geven aan patiënten die te horen krijgen dat ze niet meer kunnen genezen. Met palliatieve zorg proberen we zo lang mogelijk kwaliteit van leven te houden. De patiënt bepaalt zelf wat ‘goede kwaliteit van leven’ is.

Terminale zorg is de zorg voor een patiënt die in de laatste fase van het leven komt. Het doel is om deze laatste fase zo goed mogelijk te laten lopen. In deze fase worden bijvoorbeeld klachten als pijn, jeuk en benauwdheid zo goed mogelijk behandeld.

Palliatieve polikliniek, wat kunt u verwachten?

Het doel van deze polikliniek is om u en uw naasten te steunen waar nodig. Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar. U kunt uw vragen en wensen bespreken en wat u van ons verwacht en nodig heeft. Samen met u en uw naasten proberen wij voor een leven met goede kwaliteit te zorgen. U bepaalt zelf wat ‘goede kwaliteit van leven’ is.

U kunt bij ons begeleiding krijgen in hoe u om kunt gaan met de verschillende fases van uw ziekte en voor lichamelijke klachten die daar bij horen. Dit kan als de medische behandeling is gestopt maar ook als u medisch gezien nog niet klaar bent met uw behandeling. De medische behandeling gaat altijd door naast de begeleiding op de palliatieve polikliniek. Voor uw begeleiding werken we goed samen met de huisarts en wijkverpleging.

Na het kennismakingsgesprek wordt uw situatie besproken in het multidisciplinaire overleg palliatieve zorg. Dit is overleg waarbij behandelaars van verschillende specialismen aanwezig zijn. Dit team geeft advies over mogelijke behandeling. Dit wordt met u besproken tijdens uw volgende afspraak.

U krijgt op de palliatieve polikliniek een vast contactpersoon. Met uw contactpersoon kunt u al uw vragen bespreken.

Het team van de palliatieve polikliniek bestaat uit:

  • Internist-oncoloog;
  • Verpleegkundig specialist;
  • Palliatief verpleegkundige.
Het palliatieve team van Ikazia

Palliatieve unit

Het kan soms gebeuren dat u het advies krijgt om voor een korte opname in het ziekenhuis te blijven. Zo kunnen we uw klachten, zoals pijn, beter behandelen met medicijnen.

U wordt hiervoor opgenomen op de palliatieve unit op de afdeling 3B.

Afspraak maken

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend arts. Als uw arts u niet heeft doorgestuurd, kunt u zelf vragen om een verwijzing. De medische behandeling bij de arts blijft gewoon doorgaan. De zorg op de palliatieve polikliniek is extra.

Vragen?

Heeft u vragen over de polikliniek ondersteunende en palliatieve zorg? Wij zijn elke dag bereikbaar van 08:15 tot 16:30 uur via de polikliniek Oncologie op telefoonnummer 010- 297 52 70.

Telefoonnummer
010- 297 52 70
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur

Dagbehandeling volg route 74
Polikliniek
Routewijzer (73)

Algemene folders