Contact Spoed
Tekstgrootte

Oncologisch Centrum

Dagbehandeling oncologie (3D)

U heeft een afspraak voor een chemokuur of andere (oncologische) behandeling op onze dagbehandeling Oncologie. Op de dagbehandeling werken oncologieverpleegkundigen samen met artsen en verpleegkundig specialisten.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Op deze pagina geven we u informatie over onze dagbehandeling en wat u hier kunt verwachten. We doen ons best uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen over uw behandeling of verzorging? Dan kunt u dit altijd laten weten aan de arts, de verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige.

Over de dagbehandeling oncologie

De dagbehandeling heeft acht behandelstoelen. Hier krijgen onze patiënten een behandeling met chemotherapie, immuuntherapie of een andere therapie voor kanker. Daarnaast zijn er zes bedden voor andere therapie voor mensen die niet behandeld worden voor kanker.

De dagbehandeling is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 16:30 uur. Soms komt het voor dat de behandeling om 16.30 nog niet klaar is. U wordt dan door de oncologieverpleegkundige naar verpleegafdeling 3B (Oncologie/Hematologie) gebracht.

Op feestdagen en in het weekend is de dagbehandeling gesloten. Als uw behandeling op deze dagen wel door moet gaan, wordt u op verpleegafdeling 3B (oncologie/hematologie) opgenomen.

Hoe werkt het als u voor dagbehandeling komt?

Als u het ziekenhuis binnen komt, meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen. Hier scant u uw paspoort, rijbewijs of ander bewijs van uw identiteit. U krijgt een dagticket met daarop de routes en afspraken waar u deze dag wordt verwacht.

Eerst bloed prikken?
Soms staat in uw afspraakbrief dat u eerst bloed moet laten prikken. Op uw dagticket staat de route naar de bloedafname.

Heeft u een PICC-lijn of een Port-A-Cath? Dan heeft u hiervoor een aparte afspraak en kunt u bloed laten prikken op de dagbehandeling. U meldt zich dan aan bij de oncologieverpleegkundige van de dagbehandeling.

Begeleider
Per bezoek kunt u één iemand (begeleider) meenemen. Deze begeleider mag tijdens de behandeling bij u blijven. In sommige situaties (zoals corona) kunnen we besluiten dat er geen begeleider mee kan.

Identificatiebandje
Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat wij weten wie u bent. Bij starten van de behandeling krijgt u een bandje om uw pols. Op dit bandje staan uw naam, geboortedatum en de afdeling waar u wordt behandeld. Dit bandje moet u omhouden tot u weer naar huis gaat. Zo weten wij zeker dat we de onderzoeken bij de juiste persoon doen en de medicijnen aan de juiste persoon geven. Dit is ook waarom wij u bij ieder onderzoek en als u medicijnen krijgt, vragen naar uw naam en geboortedatum. Ook als u een bandje draagt, doen we dit als extra controle. Is uw bandje beschadigd of verwijderd voor een onderzoek of operatie? Vraag dan alstublieft een nieuw bandje. Zo zorgen we er samen voor dat alles goed blijft gaan.

Eten en drinken

Op onze dagbehandeling serveren wij elke dag vanaf 11.30 uur verse vegetarische soep. Voor uw (brood)maaltijden komen onze zorgassistente of vrijwilligers bij u langs met een broodbuffetkar. U kunt zelf kiezen wat u wilt eten en drinken. U mag tijdens de behandeling gewoon eten en drinken.

Poliklinische apotheek

Aan het eind van de centrale hal op de eerste verdieping in het ziekenhuis vindt u de Poliklinische Apotheek Ikazia (Poli-Apotheek). U kunt hier met een recept medicijnen halen. U kunt bij de apotheek ook medicijnen halen die zonder recept worden verkocht, zoals medicijnen tegen pijn en neusdruppels.

De apotheek is open op maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 17.30 uur. Terwijl u op de dagbehandeling bent, kan uw begeleider de medicijnen die u nodig hebt alvast voor u halen.

Volgende afspraak

Omdat een chemo- of immunobehandeling vaak uit een serie behandelingen bestaat, krijgt u de volgende afspraken zoveel mogelijk direct mee bij uw ontslag. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is, krijgt u een afspraakbrief thuisgestuurd.

Vragen?

Heeft u vragen over uw afspraken op de dagbehandeling? Bel de polikliniek Oncologie op telefoonnummer 010- 297 52 70 of stuur ons een bericht via de BeterDichtbij app.

Telefoonnummer
010- 297 52 70
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur

Dagbehandeling volg route 74
Polikliniek
Routewijzer (73)

Algemene folders