Contact Spoed
Tekstgrootte

Oncologisch Centrum

Verpleegafdeling oncologie/hematologie (3B)

U wordt opgenomen op de verpleegafdeling 3B Oncologie/Hematologie. Op deze verpleegafdeling zorgen wij voor patiënten met kanker maar hebben wij ook plaats voor patiënten van algemene interne geneeskunde.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Op deze pagina geven wij informatie over onze verpleegafdeling en wat u kunt verwachten tijdens uw opname. We doen ons best uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen over uw behandeling of verzorging? Dan kunt u dit altijd laten weten aan de (oncologie)verpleegkundige of arts.

Over de verpleegafdeling oncologie/hematologie

De verpleegafdeling oncologie/hematologie heeft vijftien bedden. We hebben één, twee en vier persoonskamers.

U kunt voor verschillende redenen op deze afdeling komen:

  • Er is extra onderzoeken nodig om de diagnose te stellen;
  • U krijgt een chemokuur die één of meer dagen duurt of andere oncologische behandelingen;
  • U heeft klachten en problemen van de behandeling;
  • U heeft klachten en problemen door de ziekte.

Onze voedingsassistenten, (Oncologie)verpleegkundigen, zaalartsen en medisch specialisten werken hierin samen om u de beste zorg te geven. Op de afdeling werken ook verpleegkundigen en artsen in opleiding. De zaalartsen lopen elke dag bij u langs en hebben overleg met de medisch specialisten over uw behandeling. Op dinsdag en vrijdag lopen ook de medisch specialisten bij u langs. Als u vragen heeft of als er iets onduidelijk is voor u of uw naasten, kunnen we een familiegesprek inplannen. Soms gebeurt dit ook op aanvraag van de arts.

Om u en uw naasten zo goed mogelijk te begeleiden zijn de fysiotherapeut, diëtist en het psychosociale team (waaronder een geestelijk verzorger, medisch maatschappelijk werker en psycholoog) betrokken bij de zorg op de verpleegafdeling. Een keer per week is er een overleg met deze specialisten. Dit noemen we een multidisciplinair overleg.

Palliatieve unit

De verpleegafdeling heeft ook een palliatieve unit. Deze unit bestaat uit vier eenpersoonskamers waar palliatieve zorg wordt gegeven. Dit is de zorg die we geven aan patiënten die te horen krijgen dat ze niet meer kunnen genezen. Met palliatieve zorg proberen we zo lang mogelijk kwaliteit van leven te houden. De patiënt bepaalt zelf wat ‘goede kwaliteit van leven’ is. Uw wensen staan in deze zorg centraal.

Als de eenpersoonskamers niet beschikbaar zijn, kan besloten worden dat u op een twee- of vierpersoonskamer opgenomen wordt.

Hoe werkt het als u komt voor een opname?

Als u het ziekenhuis binnen komt, meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen. Hier scant u uw paspoort, rijbewijs of ander bewijs van uw identiteit. U krijgt een dagticket met daarop de routes en afspraken waar u deze dag wordt verwacht.

Het komt ook voor dat u via een andere route naar de verpleegafdeling wordt gebracht, bijvoorbeeld via de Spoedeisende Hulp of na een afspraak op de polikliniek of dagbehandeling. U wordt dan door personeel naar de verpleegafdeling gebracht en hoeft zich niet aan te melden.

Identificatiebandje
Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk dat wij weten wie u bent. Bij uw opname krijgt u een bandje om uw pols. Op dit bandje staan uw naam, geboortedatum en de afdeling waar u wordt behandeld. Dit bandje moet u omhouden tot u weer naar huis gaat. Zo weten wij zeker dat we de onderzoeken bij de juiste persoon doen en de medicijnen aan de juiste persoon geven. Dit is ook waarom wij u bij ieder onderzoek en als u medicijnen krijgt, vragen naar uw naam en geboortedatum. Ook als u een bandje draagt, doen we dit als extra controle. Is uw bandje beschadigd of verwijderd voor een onderzoek of operatie? Vraag dan alstublieft een nieuw bandje. Zo zorgen we er samen voor dat alles goed blijft gaan.

Bezoek

U mag maximaal twee bezoekers per dag ontvangen. In sommige situaties (zoals corona) kunnen we besluiten dat er tijdelijk minder of geen bezoek langs mag komen. Ook de bezoektijden kunnen dan anders zijn. Controleer daarom altijd eerst de informatie op de pagina bezoektijden.

Bezoektijden en het aantal bezoekers per dag kunnen voor patiënten op de palliatieve unit aangepast worden. Bespreek dit met de verpleegkundigen tijdens uw opname.

Vragen?

Heeft u vragen over de verpleegafdeling? Bel naar 010- 297 52 34.

Telefoonnummer
010- 297 52 70
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur

Dagbehandeling volg route 74
Polikliniek
Routewijzer (73)

Algemene folders