Contact Spoed
Tekstgrootte

Tip voor thuisblijvers: kleur mee voor de kinderafdeling van Ikazia!

Zit jij ook thuis door het coronavirus en zoek je een leuke en zinvolle afleiding voor je kinderen, familieleden of jezelf? Doe mee met de kleuractie voor de nieuwe kinderafdeling van Ikazia! Je kunt de kleurplaat downloaden en zoveel printjes maken als je wilt. Hij is geschikt voor alle leeftijden, dus deel hem gerust met iedereen die thuis zit, van jong tot oud. We zamelen zoveel mogelijk kleurplaten in voor de kinderafdeling die later dit jaar open gaat.

Kleur mee en vrolijk zieke kinderen op

Wist jij dat dit voorjaar de nieuwe kinderafdeling van het Ikazia Ziekenhuis open gaat? De wanden, plafonds en vloeren zijn gevuld met tekeningen van herkenbare Rotterdamse plekken! 

Het nieuwe ‘City Jungle’ interieur biedt de jonge patiëntjes afleiding en bevordert het herstelproces. Een mooie speelkamer, getekende dieren en vrolijke kleuren maken een verblijf in het ziekenhuis minder spannend voor kinderen. 

De afdeling gaat in april 2020 open voor onze patiënten tussen de 0 en 18 jaar. Om deze kinderen en de nieuwe afdeling in het zonnetje te zetten, willen we hen extra opvrolijken met zoveel mogelijk tekeningen! Deze kleurplaat biedt vast een voorproefje van het interieur van de afdeling. De kleurplaten worden tentoongesteld tijdens de opening van de nieuwbouw. 

De makers van de mooiste tekeningen worden beloond met het kleurboek Coloring the City Rotterdam, waar deze plaat onderdeel van uitmaakt. Dit boek is getekend door Yana Vlasova, architect bij EGM architecten. Zij ontwierp speciaal voor Ikazia de wand- en vloertekeningen voor de kinderafdeling en maakte dit kleurboek van Rotterdam. 

Iedereen kan meedoen

Graag willen we met zoveel mogelijk tekeningen de nieuwe kinderafdeling versieren. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! De kleurwedstrijd is voor alle leeftijden, dus iédereen kan meedoen. 

Dit is een initiatief van het Ikazia Ziekenhuis en EGM architecten, de ontwerpers van de nieuwe kinderafdeling.

Hoe werkt dat?

De kleurplaat kan je hieronder downloaden en printen. Ook vind je de kleurplaat in het voorjaarsnummer van Ikazia Nieuws. Dit magazine kan je meenemen in de centrale hal van Ikazia, of krijg je thuisgestuurd wanneer je Vriend van Ikazia bent. 

Klaar met kleuren?

Lever je tekening voor 31 mei 2020 in bij het Patiënten Service Bureau in de centrale hal van Ikazia óf stuur hem op naar:

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam
t.n.v. N.M. de Pauw
Montessoriweg 1
3083 AN Rotterdam

De winnaars ontvangen van ons rond de zomer een bericht. 

Download en print de kleurplaat en lever/stuur hem in!