Contact Spoed
Tekstgrootte

Moeder en Kind Centrum

Kinderen tot zestien jaar die in het Ikazia Ziekenhuis moeten blijven, worden opgenomen op afdeling 2D. De afdeling heeft gezinssuites en tweepersoonskamers.

Als ouder of verzorger kunt u dag en nacht bij uw kind blijven. Op het logeerbed kan steeds één persoon blijven slapen.

Het team

Op de kinderafdeling werken kinderartsen en (kinder)verpleegkundigen. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van kinderen van nul tot achttien jaar.

Er werken ook medisch pedagogisch zorgverleners. Zij geven advies en begeleiden u en uw kind voor, tijdens en eventueel na de ziekenhuisopname.

Ikazia is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat er naast de medisch specialisten ook specialisten in opleiding, zaalartsen, huisartsen en verpleegkundigen in opleiding zijn. Lees hier meer over wie er naast uw bed staat.

Longverpleegkundige kindergeneeskunde

Alle kinderen die met medicijnen voor de longen in Ikazia zijn opgenomen, worden door de longverpleegkundige kindergeneeskunde bezocht.

De verpleegkundige geeft uitleg over de ziekte, medicatie en ademhaling.

Cliniclowns

Iedere dinsdagochtend komen de CliniClowns langs. Een verblijf in het ziekenhuis is erg spannend. De CliniClows zorgen ervoor dat de kinderen even alles vergeten.

Op de afdeling hebben we ook twee CliniClowns speelkoffers. Met de koffers kunnen kinderen op de dagen dat de CliniClowns niet aanwezig zijn, toch in de clownswereld terecht.

Broertjes en zusjes

Broertjes en zusjes zijn welkom op de kinderafdeling.

Let er wel op dat ze niet pas in aanraking zijn geweest met een kinderziekte als de bof of waterpokken. Probeer ook te voorkomen dat ze besmet worden door de ziekte van het opgenomen kind.

Rooming-in

Na 21.00 uur slapen alle kinderen. U kunt dan in overleg met ons in-roomen.

Rooming-in of in-roomen is het overnachten van een van de ouders of verzorgers bij het kind.

U kunt elkaar eventueel aflossen of alleen de eerste dagen gebruik maken van deze optie.

Let op! Het is wel de bedoeling dat uw kind in zijn of haar eigen bed slaapt.

Patiëntenfolders

Algemene folders