Contact Spoed

Gynaecologie en Verloskunde

Extra maatregelen in verband met het coronavirus

Let op: Om verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken, heeft de afdeling verloskunde van het Ikazia Ziekenhuis extra maatregelen genomen.

  • Op onze polikliniek blijven de nodige zwangerschapscontroles plaatsvinden. Er wordt goed gekeken welke controles kunnen worden overgeslagen en welke telefonisch kunnen. We volgen hierbij het advies van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie en de door hun opgestelde richtlijnen. In alle gevallen wordt het afzeggen van afspraken in overleg met u en uw behandelend gynaecoloog gedaan. 
  • Voor alle echo’s die op de polikliniek worden gedaan, geldt dat alleen de zwangere vrouw de onderzoekskamer in mag. 
  • Op onze verloskamers kunt u terecht voor uw bevalling als u een medische indicatie heeft en bij ons onder controle bent in de zwangerschap. Ook kunt u bij ons bevallen met uw eigen verloskundige als er poliklinische verloskamers beschikbaar zijn. 
  • Voor zwangeren die besmet zijn met het coronavirus en die moeten bevallen, zijn er speciale geïsoleerde verloskamers.  
  • Onze informatiebijeenkomsten over bevallen in het Ikazia ziekenhuis gaan voorlopig niet door. Wij werken aan een alternatief.

Lees hier meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en zwangerschap.

Bevallen in Ikazia op medische indicatie

Soms moeten uw zwangerschapscontroles om medische redenen in het ziekenhuis plaatsvinden. Uw verloskundige of medisch specialist kan u hiervoor verwijzen naar de polikliniek gynaecologie en verloskunde van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. 

Hier wordt u gezien door één van onze gynaecologen of klinisch verloskundigen.

Intakegesprek

Rond de elfde en dertigste week van uw zwangerschap heeft u een afspraak bij de intakeverpleegkundige.

Tijdens de eerste afspraak stelt de verpleegkundige u een aantal vragen en geeft u informatie over zwangerschap, leefregels en de bevalling. U krijgt uitleg over een keizersnede, stuitbevalling en meerlingzwangerschap. 

Ook krijgt u informatie over verschillende onderzoeken, zoals de echo die u kunt laten maken rond de elfde en twintigste week van de zwangerschap.

Lees hier meer over:

Vervolgafspraak

Als u ongeveer dertig weken zwanger bent, komt u langs voor een tweede gesprek. De verpleegkundige kijkt samen met u of uw gegevens nog kloppen en of u vragen heeft. 

Ook krijgt u informatie die belangrijk is voor de laatste weken van uw zwangerschap en een kaartje met daarop alle telefoonnummers die voor u van belang zijn.

Poliklinisch bevallen in Ikazia

Heeft u geen medische indicatie maar wilt u onder begeleiding van uw eigen verloskundige bevallen in Ikazia? 

U moet zich hiervoor van tevoren inschrijven. 

Het inschrijfformulier en meer informatie over poliklinisch bevallen in Ikazia vindt u op de webpagina van het Moeder en Kind Centrum.

Inloopavond Moeder en Kind Centrum

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, gaan onze inloop- en borstvoeding informatieavonden de komende tijd niet door.

Bedankt voor uw begrip.

Telefoonnummer
010-297 52 40
Spreekuren
maandag t/m vrijdag
08.15 - 16.30 uur
Polikliniek
Routewijzer (35)

Patiëntenfolders

Nieuws en maatregelen coronavirus in Ikazia

Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws, maatregelen en de gevolgen voor uw bezoek aan Ikazia. 

We begrijpen dat u vragen heeft. We hebben antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer