Contact Spoed
Tekstgrootte

Moeder en Kind Centrum

Is uw baby te vroeg geboren of heeft uw baby extra zorg nodig? Hij of zij verblijft dan op de neonatologie afdeling. Deze is te vinden op afdeling 7B van het ziekenhuis. Hier zijn acht medium care- en vijf low care suites.

Wij adviseren gedurende de kraamperiode dat moeder dag en nacht bij de baby blijft. In de couveusesuite staat een bed. Gedurende de gehele opname is het mogelijk dat steeds één persoon kan blijven slapen. Op de low care bestaat de mogelijkheid dat 2 personen kunnen blijven slapen.

Bezoek

Bezoek is mogelijk van 10.00 uur - 12.30 uur en van 14.00 uur - 20.00 uur met een maximum van twee bezoekers per kamer. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom (broertjes en zusjes zijn altijd welkom).

Ontwikkelingsgerichte zorg

De afdeling neonatologie maakt onderdeel uit van ons Moeder en Kind Centrum.

De groei en ontwikkeling van uw kind staan bij ons voorop. Dit betekent dat wij u waar nodig steunen zodat u een band kunt opbouwen met uw kind en zoveel mogelijk zelf uw kind kunt verzorgen.

Ook proberen we stress, veroorzaakt door prikkels, te verminderen. Deze prikkels kunnen zijn harde geluiden, veel licht en veel verstoringen van de slaap.

Team neonatologie

Op de afdeling werken kinderartsen en verpleegkundig specialisten. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van zieke of te vroeg geboren baby's.

Er werken ook (kinder)verpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen en kraamverzorgenden. Samen dragen zij de zorg voor baby's en moeders die op de afdeling liggen.

Ikazia is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u ook te maken kunt krijgen met artsen en verpleegkundigen die in opleiding zijn. Lees hier meer over wie er naast uw bed staat.

Broertjes en zusjes

Broertjes en zusjes zijn onder begeleiding welkom op de afdeling neonatologie.

Let op! Ter bescherming van uw baby en die van anderen, mogen kinderen niet de afdeling op als zij hoesten, niezen, last hebben van braken of diarree.

Neozorg app

Om u als ouder van een te vroeg geboren baby zoveel mogelijk te steunen in deze onzekere tijd, hebben wij de Neozorg App ontwikkeld. In de app vindt u betrouwbare en handige informatie over de zorg voor uw baby. Via de neozorg app bent u 24 uur in contact met uw baby, ook als u even niet in het ziekenhuis kunt zijn.

Lees hier meer over de Neozorg app en hoe u deze kunt downloaden.

Patiëntenfolders

Algemene folders