Contact Spoed

Moeder en Kind Centrum

Is uw baby te vroeg geboren of heeft uw baby extra zorg nodig? Hij of zij verblijft dan in één van de acht couveusesuites op de afdeling Neonatologie. 

Als ouder of verzorger kunt u dag en nacht bij uw baby blijven. In de couveusesuite staat een bed waarop steeds één persoon kan blijven slapen.

Ontwikkelingsgerichte zorg

De afdeling neonatologie maakt onderdeel uit van ons Moeder en Kind Centrum

De groei en ontwikkeling van uw kind staan bij ons voorop. Dit betekent dat wij u waar nodig steunen zodat u een band kunt opbouwen met uw kind en zoveel mogelijk zelf uw kind kunt verzorgen. 

Ook proberen we stress, veroorzaakt door prikkels, te verminderen. Deze prikkels kunnen zijn harde geluiden, veel licht en veel verstoringen van de slaap. 

Team neonatologie

Op de afdeling werken kinderartsen en verpleegkundig specialisten. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van zieke of te vroeg geboren baby's.

Er werken ook kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen en kraamverzorgenden. Samen dragen zij de zorg voor baby's en moeders die op de afdeling liggen. 

Ikazia is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u ook te maken kunt krijgen met artsen en verpleegkundigen die in opleiding zijn. Lees hier meer over wie er naast uw bed staat.

Broertjes en zusjes

Broertjes en zusjes zijn onder begeleiding welkom op de afdeling neonatologie.

Let op! Ter bescherming van uw baby en die van anderen, mogen kinderen niet de afdeling op als zij hoesten, niezen, last hebben van braken of diarree.

Patiëntenfolders